Curs: “Ciència versus paraciència: lot de supervivència per aplicar el mètode científic a la vida diària”
La presidenta de l’ACCC i altres membres de l’associació participen a “Els Juliols de la UB”
Fins el proper 8 de juliol hi ha la possibilitat de matricular-se al curs Ciència versus paraciència: lot de supervivència per aplicar el mètode científic a la vida diària que organitza la Universitat de Barcelona (UB) del 15 al 19 de juliol al Vapor Universitari (carrer Colom, 114 de Terrassa). Entre les activitats programades figura la taula rodona La difusió del coneixement científic, que tindrà lloc el 19 de juliol, a les 18.30, moderada per Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC, amb la participació de Claudi Mans Teixidó, catedràtic emèrit d’Enginyeria Química de la Universitat de Barcelona, Xavier Duran, periodista de TV3, tots dos membres de l’associació, i Josep Rovirosa, defensor del lector de La Vanguardia.
Vine a la nova trobada d’emprenedors i emprenedores de l’ACCC
Activitat adreçada als membres de l’associació
El passat 28 de maig l’ACCC va iniciar l’activitat del seu Grup d’emprenedoria, format per empresaris, freenlacers i treballadors per compte propi, membres de l’ACCC, que van decidir formar aquest col·lectiu per reunir-se periòdicament per resoldre problemàtiques professionals comunes i compartir experiències d’èxit. Així, el dimarts 9 de juliol, a les 18.00, tindrà lloc una nova trobada d’aquest grup a la Casa Orlandai (Carrer de Jaume Piquet, 23, Barcelona) adreçada a totes les persones de l’associació que en tinguin interès. En cas de voler assistir-hi cal enviar un correu electrònic a Nahia Barberia (nahia.barberia@formasnaturales.com), i a Pau Senra (pauspetit@yahoo.es).
L’ACCC suma una empresa biotecnològica a les seves entitats col·laboradores
Futureco Bioscience decideix col·laborar amb l’ACCC per comunicar la importància de l’R+D+I en solucions agrobiotecnològiques amb mínim impacte ambiental
El passat mes de maig Futureco Bioscience, empresa agrobiotecnològica espanyola, amb seu a Barcelona, dedicada a la investigació, desenvolupament, fabricació i comercialització global d’eines eficaces per a la protecció i la nutrició dels cultius agrícoles amb productes respectuosos per al medi ambient, va decidir fer-se entitat col·laboradora de l’ACCC per establir sinergies, coorganitzar esdeveniments i campanyes de difusió i divulgació de la ciència, així com comptar amb el suport constant i l’assessoria en matèria de divulgació i comunicació de la ciència de l’associació.
Pablo Martínez i Hassel Falles, guanyadors d’InnovaData
Un membre de l’ACCC ha participat en un projecte de periodisme de dades aplicat al periodisme científic
(Font: www.centrodeinnovacionbbva.com). InnovaData, el challenge internacional de periodisme de dades de BBVA, ja ha seleccionat els seus primers guanyadors en les seves dues categories Visualización i Contenidos. Pablo Martínez i Hassel Falles han estat els vencedors del premi de 3.000 euros cadascú.
Torna “Beer for science” Barcelona
Nova trobada informal de comunicadors científics en un bar
Com ja va tenir lloc al febrer, un grup de comunicadors científics, i d’altres persones interessades en la ciència, coorganitzen una trobada informal en un bar de la capital catalana, amb el suport de l’ACCC, per compartir temes que els interessen. El bar Raval, que es troba al carrer Doctor Dou 19, acollirà una nova edició de Beer for science Barcelona adreçada a tots els interessats en la comunicació científica. No cal inscripció prèvia. La trobada serà el 3 de juliol a les 19.00.