Neix el nou portal “Buscaciència”, l’agenda de la cultura científica

L’Associació Catalana de Comunicació Científica publica el nou portal Buscaciència, l’agenda de la cultura científica a Catalunya

Buscaciència és una exhaustiva agenda que recull les activitats de divulgació científica, tecnològica, ambiental i de salut que se celebren en territori català i que van dirigits sobretot al gran públic, amb la finalitat d’apropar la recerca a la societat.

 

 

El portal, a més, també té la capacitat d’aglutinar el coneixement que es genera entorn a aquestes activitats, ja sigui en articles periodístics, cròniques, crítiques, vídeos, àudios, entrevistes o en qualsevol altre format.

 

Buscaciència és un portal nascut de l’experiència pionera a Catalunya del bloc homònim, creat pel comunicador científic i membre de l’associació Octavi Planells el setembre del 2009. Transcorreguts 5 anys des de la seva creació, ha anunciat més de 10.000 activitats i ha generat una considerable comunitat de seguidors, principalment composta per persones amb algun interès en la ciència i amb ganes de participar en els esdeveniments anunciats, així com per les entitats que organitzen les activitats de divulgació.

 

Malgrat el seu considerable èxit assolit fins l’actualitat, el format bloc presentava mancances tècniques que convenia resoldre. Gràcies a una subvenció de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, l’ICUB, Buscaciència s’ha pogut renovar finalment en el portal que presentem amb aquesta nota, el disseny web del qual ha anat a càrrec de la jove empresa Talaia Multimèdia S.L.

 

El nou portal

Des d’ara, el nou portal es troba a l’adreça web www.buscaciencia.cat.

 

El nou Buscaciència s’estructura en dos tipus d’elements: els esdeveniments de divulgació i els articles. Els primers, els esdeveniments, es poden consultar fàcilment gràcies a un senzill cercador i a altres eines de cerca com el calendari o el tipus d’activitat. Per altra banda, els articles recullen part del coneixement que generen aquests actes en diferents formats.

 

A més el portal ofereix als internautes registrar-se i rebre alertes per correu electrònic de les activitats que més els interessen: aquells actes que se celebren a prop de casa, els d’una temàtica determinada, els que organitza un museu en particular…

 

També com a novetat, el nou Buscaciència es presenta com un servei per a entitats disponible per a qui organitza activitats de cultura científica a través del qual, les entitats, poden pujar i actualitzar la informació dels seus propis actes i altres continguts relacionats. Així, museus, planetaris, agrupacions i associacions, administracions, centres cívics i culturals, centres de recerca, universitats, biblioteques, escoles, editorials, programes de televisió i de ràdio, o qualsevol altre organització que realitzi accions relacionades amb la ciència, el medi ambient, la tecnologia i la salut, poden utilitzar el portal per difondre i promoure els seus actes, amb el suport dels gestors de Buscaciència.

 

Finalment, el mateix portal, serveix d’eina per a les seccions de ciència i cultura dels mitjans de comunicació, al tenir la capacitat d’anticipar els grans esdeveniments científics que se celebren en territori català.

 

L’ACCC

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) es constitueix el 1990 com a entitat professional que agrupa comunicadors científics, periodistes especialitzats, científics, divulgadors i editors de l’àmbit català amb interès per comunicar la informació científica en els mitjans escrits, audiovisuals i en canals digitals. Actualment té més de 200 membres i gestiona una llista de correu amb més de 900 adreces inscrites.

 

Instruccions per a l’edició de continguts a Buscaciència per part d’entitats.

Més informació

Buscaciència
Octavi Planells
info@buscaciència.cat

 

Associació Catalana de Comunicació Científica
Rubén Permuy
comunicacio@accc.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *