Resum de la llista de distribució

Els temes més comentats al març

El tema més comentat al març amb gairebé una trentena de correus enviats ha estat una entrevista que va publicar-se a “La contra” de La Vanguardia. L’entrevistat era Antonio Lozano, qui es defineix coma “monge i zen”. «L’aigua ha d’estar viva», era la cita que titulava el text. Els llistaires han lamentat en general que es doni espai als mitjans de comunicació a informacions pseudocientífiques com les que afirmava el protagonista d’aquesta entrevista.

La manca de rigor científic ha estat també protagonista d’un dels altres temes del mes. La Universitat de Barcelona va decidir tancar el seu màster d’homeopatia i els llistaires han mostrat el seu acord que aquesta mena de formacions no ha de tenir cabuda a institucions acadèmiques.

 

Un participant va consultar si algú coneixia recursos sobre les anomenades STEM -ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, en el seu acrònim en anglès- adreçats a infants d’escola bressol. Tot i que va haver qui va dir que fins als sis anys no és possible distingir entre el que és màgia i el que no, entre les recomanacions, figuren: kinderlabrobotics.com, edutopia.org, google.co.uk/edu, stemettes.org, així com el següent reportatge.

 

A través de la llista també s’han demanat suggeriments per poder fer un reportatge sobre el 5è aniversari de l’accident nuclear de Fukushima. Entre les recomanacions, llegir la biografia d’Alice Stewart la científica que va denunciar els efectes a llarg termini de les radiacions nuclears i un informe fet per Ecologistes en Acció. Finalment la llistaire hi va compartir l’article que va elaborar.

 

Un altre participant hi va compartir un post del seu blog en el qual afirmava que s’havia produït un escalfament global d’una mitjana de 2ºC al nostre planeta. Hi va haver qui va mostrar esceptisme i va considerar alarmant el seu posicionament. De l’1 al 24 de març es van enviar 199 correus a la llista. En cas de voler subscriure-s’hi, cal seguit les següents instruccions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *