L’ACCC finalitza un 2022 ple d’activitats

Com ja és costum cada any a l’ACCC, us volem desitjar als 360 membres de l’Associació, als més de 650 llistaires, a les nostres entitats col·laboradores (Fundació AGBAR, Fundació BBVA, Ciment Català, Institut de Recerca Contra la Leucèmia Josep Carreras, Universitat Internacional de Valencia, FCRi i Fundació “la Caixa”) i a totes les persones i iniciatives amb les que hem treballat, unes molt bones festes. Durant aquest any, hem tingut l’oportunitat de participar, col·laborar i ajudar en moltes de les activitats del món de la comunicació i la divulgació científica. Esperem que l’any vinent ens porti tants i més projectes, celebracions i actes com aquest any.

Il·lustració de Miriam Rivera, secretària tècnica i responsable de comunicació de l’ACCC
  • L’any va començar organitzant i creant, juntament amb els nostres col·laboradors, projectes i esdeveniments com el 9è Premi Internacional d’Il·lustració Científica i Naturalista d’Illustraciencia.
  • El Dia Internacional de la Dona el Grup de Perspectiva de Gènere de l’ACCC va organitzar la 2a edició del concurs literari “Scikus amb perspectiva“, que es va celebrar al maig amb motiu de la Setmana de la Poesia a Barcelona.
  • L’Observatori PerCientEx de periodisme científic d’excel·lència a l’àmbit iberoamericà es va celebrar a principis de juny, acompanyat del I Premi Internacional de Periodisme de Salut de la Fundació Dr. Antoni Esteve – PerCientEx.
  • Continuem l’activitat a Buscaciència, la nostra agenda d’activitats de divulgació científica a Catalunya.
  • A meitats de juny l’ACCC va participar en l’entrega de premis del concurs de vídeos divulgatius X(p)rimenta, on la Junta de l’ACCC participa com a jurat.
  • Una nova edició de la Nit Europea de la Recerca a Catalunya es va celebrar la darrera setmana de setembre, plena d’activitats.
  • El projecte europeu ENJOI, que cerca els estàndards d’excel·lència en la comunicació científica, continua i va reunir a periodistes experts d’Europa i Llatinoamèrica en una xerrada al Science Journalism Forum 2022.
  • El projecte “CientífiqArt: Murals de científiques catalanes” arriba a Lleida amb tres nous murals en diferents centres educatius i l’exposició “Científiques Catalanes 2.0” continua el seu recorregut per diferents seus de Catalunya, ambdós projectes impulsats pel nostre grup de treball de perspectiva de gènere en la ciència.
  • Un any més, es van convocar els Premis de Divulgació Científica de l’ACCC, i acabem un any ple d’esdeveniments i activitats amb la trobada anual d’associats i l’entrega de premis, on també es va presentar la línia cronològica interactiva que explica el paper de l’ACCC en l’àmbit de la comunicació científica a Catalunya als anys 90.

Aquest és només un petit recull de les principals fites que hem realitzat durant el 2022, com sempre, gràcies a tots els que ens doneu suport. El 2023 ens espera encara amb molts altres projectes i emocions amb tots vosaltres!

Bon Nadal i feliç any 2023!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *