HISTÒRIA

En aquesta línia temporal pots fer una passejada interactiva per la història de l’associació, els seus protagonistes i els successos més rellevants. Fent clic a la icona de la mà pots veure quins elements són interactius. Prem la icona + per accedir a més informació. Descobreix documents històrics clicant la icona del clip.

Reviu la història de l’ACCC!

La història de l’ACCC durant les més de tres dècades d’activitat de la seva existència està completament entrellaçada amb la història moderna de la comunicació de la ciència als territoris de parla catalana. L’ACCC ha sigut protagonista i testimoni dels canvis produïts en aquest àmbit des de finals del segle XX i fins avui dia.

Durant els anys seixanta i setanta es van produir a nivell internacional certs moviments socials que van unir periodistes i científics en l’interès per la comprensió pública de la ciència. A Catalunya, durant els anys vuitanta, aquests moviments agafen força i així apareixen els primers espais especialitzats en ciència als mitjans de comunicació, es creen nous museus científics i proliferen tot d’institucions de suport a la ciència.

En 1990, un grup principalment integrat per periodistes especialitzats, però també amb la presència de científics, divulgadors i editors de l’àmbit català, s’uneixen per constituir la llavors Associació Catalana de Periodisme Científic. Les motivacions principals d’associar-se eren incrementar la presència de la informació científica en català als mitjans; apropar les comunitats de científics i periodistes, augmentar la cultura científica de la població, i donar suport a la professionalització de la figura del comunicador científic.

Des d’aleshores, l’ACCC ha treballat per promoure, ampliar i millorar la comunicació de la ciència, sempre a través de propostes innovadores i que impliquin directament la societat com a part essencial de tots aquests processos.