Oberta la inscripció al concurs X(p)rimenta 2021

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) organitzen el 11è Premi de Comunicació Científica Audiovisual anomenat X(p)rimenta 2021.

Aquesta convocatòria s’adreça a alumnes i a docents que vulguin fer un experiment científic i filmar-lo en vídeo, amb dos objectius: divulgar un principi científic o tecnològic vinculat al currículum dels ensenyaments de primària, secundària, batxillerat o cicles formatius, i aprendre a usar les bases del llenguatge audiovisual.

Vegeu-ne les Bases per a copsar-ne els detalls.

X(p)rimenta vol continuar prioritzant la qualitat dels vídeos presentats per les escoles, tant pel que fa al contingut dels experiments com als aspectes formals de realització dels vídeos. Per això, encoratgem a les escoles a presentar filmacions amb un bon nivell de qualitat d’imatges, de so i d’edició. També volem promoure els experiments senzills i originals. Vegeu en aquest sentit les següents Recomanacions per a millorar la qualitat dels vídeos.

Font: FCRi

Premis

Es concediran tres premis als millors vídeos presentats, un per a cada categoria (Primària, Secundària, i Batxillerat-Cicles formatius).

Dins de cada categoria, els premis aniran destinats:

  • Centre escolar: el centre escolar responsable dels grups premiats se l’obsequiarà amb material tecnològic o didàctic.
  • Professorat: es reconeixerà la tasca del/de la docent responsable dels grups premiats amb un diploma de reconeixement, així com també al centre escolar.
  • Alumnat: s’obsequiarà els/les alumnes que hagin participat als vídeos guanyadors amb un taller, conferència experimental o altres activitats científiques.

A banda d’aquests premis, es concediran mencions a d’altres vídeos meritoris. El centre, el professorat i l’alumnat mereixedors de les mencions, també seran obsequiats.

Els premis s’anunciaran més endavant al portal de Recerca en Acció.

Els vídeos guardonats amb Premis i Mencions podran seran penjats a Recerca en Acció per tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada i alimentin la base de dades d’experiments del portal. Els premis s’entregaran en un acte que tindrà lloc el mes de juny.

Com participar-hi? Llegiu-ne les Bases, on trobareu els detalls i el formulari d’inscripció.

El termini es clou el dia 13 de maig de 2021.

Organitzadors

X(p)rimenta 2021 compta amb el suport de Pendulum, el MMACA i el grup El Nanoescopista; i la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, EduCaixa “la Caixa” i l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) – Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *