L’edició catalana del “Sidereus Nuncius”, al “Calaix de Ciència”

L’Observatori de la Comunicació Científica (OCC-UPF) ha organitzat la presentació de l’edició catalana del cèlebre “Sidereus nuncius” de Galileo que ha promogut el Museo Nacional de Ciencia y Tecnología (MUNCYT). Aquest acte s’emmarca dins del cicle “Calaix de Ciència” que organitza l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) cada mes al Campus de la Comunicació – UPF amb la col·laboració de l’OCC-UPF.

 

 

Portada original. Wikimedia.

 

El MUNCYT, que dirigeix Ramón Núñez, amb motiu del quart centenari de la publicació original de Galileu Galilei en llatí, ha promogut l’edició de “Sidereus nuncius” en les quatre llengües oficials de l’estat. Això suposa, que per primera vegada en la història es compta amb una edició traduïda a la llengua catalana, versió que ha anat a càrrec del lingüista Joan Carbonell, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

El proper dia 14 de desembre a les 19:00 hores, Ramón Núñez, director de l’MUNCYT, i Vladimir de Semir, director de l’OCC-UPF, faran la presentació d’aquest tractat científic basat en observacions astronòmiques, que pot ser considerat com el primer article científic (paper) de la història. A l’acte també es presentarà el nou Museo Nacional de Ciencia y Tecnologia que s’està construint a la Corunya.

 

L’acte s’enmarca en el Màster en Comunicación Científica Mèdica i Ambiental (IDEC-UPF).

 

 

Informació d’interès

  • Dimarts 14 de desembre a les 19:00 hores. Veure mapa.
  • Auditori del Campus de la Comunicació UPF. Roc Boronat, 138. Barcelona.
  • Acte gratuït.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *