Presentació de la Red Fractal, un projecte enfocat a la comunicació social de la ciència i la tecnologia

Divendres 29 de juny al Citilab

Citilab acull el proper divendres 29 de juny la presentació de la Red Fractal, una innovadora plataforma de generació col·lectiva de coneixement en xarxa enfocada a la comunicació social de la ciència i la tecnologia. La Red Fractal neix amb l’objectiu de construir nou coneixement mitjançant processos de treball col·lectiu i col·laboratiu en xarxa i es planteja el repte d’apropar la producció de la ciència i la tecnologia als interessos dels ciutadans.

 La Red Fractal, que ha estat finançada en la seva primera fase per la Fundació la Caixa i el Citilab, suposa un experiment de nou encuny per assajar innovadors models de comunicació social de la ciència i la tecnologia. Aquest serà l’eix de debat de la presentació. El director del projecte, Luis Ángel Fernández Hermana, estarà acompanyat durant la sessió per Miquel Barceló, vicerector de la UPC i director del Premi de Ciència Ficció de la UPC; Javier González, director gerent del Citilab, Mara Dierssen, neurobiòloga investigadora del Centre de Regulació Genòmica, i el subdirector de l’àrea de Ciència, Investigació i Medi Ambient de la Fundació La Caixa, Ignasi LópezApropar la producció de la ciència i la tecnologia als interessos dels ciutadansEls ciutadans juguen avui un paper passiu davant volums ingents d’informació generada per la ciència i la tecnologia que, d’una o altra manera, els afecta en la seva vida, en les seves preocupacions o en els seus interessos. Per això, la Red Fractal proposa una nova manera de construir coneixement de manera col·lectiva i en xarxa per tal que científics, investigadors, experts, tecnòlegs, artistes i ciutadans contribueixin a desenvolupar noves formes de comunicació en els camps de la ciència i la tecnologia. Apropar la producció de la ciència i tecnologia als interessos i preocupacions dels ciutadans és un dels propòsits fonamentals del projecte. Preguntes generadores de col·laboracióPer aconseguir aquesta connexió entre ciència, tecnologia i interessos de la ciutadania, la Red Fractal es desplegarà a través d’una sèrie de temes enunciats com preguntes de tipus existencial, que són per a les quals tothom té respostes. Es plantejaran preguntes de vital importància per a la ciutadania i que només es poden abordar de forma transversal, des de la perspectiva combinada de diverses àrees de coneixement i de l’experiència artística i social. El primer tema de la Red Fractal és la següent pregunta: “El nostre futur és el ciborg?”, a partir de la qual es tractarà d’abordar la qüestió de la integració home/màquina i els sorprenents paisatges que dibuixen les denominades “tecnologies convergents “: biotecnologia, nanotecnologia, neurociències i tecnologies de la societat de la informació. El medi@El projecte de la Red Fractal disposarà d’un mitjà de comunicació propi, el Medi@ de la Red Fractal, obert al públic i d’accés lliure, en el qual es publicaran només informacions procedents de les activitats que es desenvolupen a la Red Fractal. La presentació tindrà lloc a la Sala d’Actes Vicenç Badenes el proper divendres 29 entre les 9.30 i les 13.30 i l’accés és lliure. L’act es podrà seguir per streaming en aquest enllaç. Més informació a www.redfractal.com (visible a partir de divendres) i @red_fractal.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *