Ja tenim les dates del Campus Gutenberg-Cosmocaixa 2022

La 12a edició de les jornades de comunicació científica “Campus Gutenberg-CosmoCaixa” se celebrarà el 19 i 20 de setembre de 2022 a Barcelona, i en streaming. El tema central d’enguany és “Comunicació i divulgació científica per a la pau”.

El Campus Gutenberg-CosmoCaixa és un dels principals esdeveniment de comunicació científica a Catalunya. Una iniciativa impulsada pel Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (UPF Barcelona School of Management) i la Fundació Bancària “la Caixa”,en col·laboració amb el Centre d’Estudis de Ciència, Comunicació i Societat de la Universitat Pompeu Fabra (CCS-UPF), l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), l’Associació Espanyola de Comunicació Científica (AEC2) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

Les jornades del Campus Gutenberg s’han convertit en un espai de debat, reflexió crítica, cocreació i intercanvi d’idees, que ofereix als participants una ocasió excel·lent per a aprendre i explicar. És el lloc per compartir iniciatives, experiències, dubtes i propostes al voltant de la divulgació científica. L’objectiu es basa en impulsar els diversos canals i formats que s’utilitzen en periodisme, comunicació i divulgació de la ciència, així com en reflexionar sobre els canvis que s’estan produint i les noves estratègies a seguir. Una de les característiques és potenciar el networking, com una manera d’establir aliances i sinergies per consolidar propostes creatives, que conjuguin la diversitat de pensament i experiències, provinents de diferents latituds.

La propera edició dedicada a la comunicació i la divulgació científica per la pau es celebrarà presencialment al Cosmocaixa, Barcelona, i per streaming.

Recordeu que ja està oberta també la convocatòria per presentar les vostres propostes d’activitats per confeccionar el programa de la jornada, ja sigui participant com a ponents vosaltres mateixos o suggerint alguna persona per realitzar-les. Teniu fins el 15 de maig, i ho podeu fer a través d’aquest formulari.

Algunes idees de propostes que podeu presentar:

● Temes: poden estar centrats en el lema de 2022 “Comunicació i divulgació científica per a la pau” o bé tractar altres aspectes de la comunicació i la cultura científica.

● Ponents: us podeu proposar individualment o suggerir-nos a altres persones.

● Formats: des de tallers a laboratoris d’idees, passant per debats, activitats relacionades amb la ciència ciutadana, espectacles, etc. Estem també s’esperen nous formats.

Animeu-vos a presentar les vostres propostes!

@ccupf#CGutenberg2022

E-mail: campusgutenberg@upf.edu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *