Aquests són els guanyadors de la 4a edició del concurs de Scikus amb Perspectiva

Ja tenim els guanyadors de la 4a edició del concurs de Scikus amb Perspectiva, un concurs que uneix la poesia, la ciència i la perspectiva de gènere tot animant a les persones participants a inspirar-se en descobriments fets per dones científiques, en les seves trajectòries professionals i en les seves fites per tal de crear els scikus. Aquesta iniciativa és impulsada pel grup de perspectiva de gènere en la ciència de l’ACCC.

A la convocatòria hi han participat un total de 19 scikus, publicats en xarxes mitjançant el hashtag #ScikusPerspectiva24. Els tres guardonats optaran per un dels següents llibres: Per què les dones salvaran el planeta, de diverses autores, traduït al català per Josefina Caball; 100 dones clau en la història de la ciència, d’Oriol Boix i Sandra Posada; i A Hombros de GigantAs, de Laura Morrón Ruiz, i un certificat expedit per l’ACCC.

El nostre jurat està compost per Alex Pler, escriptor especialista en la cultura i escriptura japonesa; Francesca Campabadal, professora i investigadora del CSIC; Jordi Mas López, doctor en traducció i interpretació, poeta i traductor català; i Núria Ruiz, comunicadora científica i especialista en cultures de la China i el Japó.

A continuació, us presentem els guanyadors:

1r Premi

A Creu Casas (1913-2017), Biòloga

En cada molsa, 
un microvers maragda, 
preludi del bosc

Per Marc Riera @bitxoptera

2n Premi

A Gerty Cori (1896-1957), Bioquímica

Mira el glucogen. 
En el "cicle de Cori" 
el sucre va i ve.

Per Àngels RP @angelsrp

3r Premi

Per un món sense sostres de vidre

Les nenes d'ara 
ciència del futur 
sense cap límit

Per Beatriz Blasco @bblascop

Moltes gràcies a tots i totes per participar al concurs, un any més ens heu deixat amb molts bons Scikus i una decisió díficil per al nostre jurat. Un esperem a la següent edició amb més poesia, ciència i feminisme!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *