Illustraciencia estrena el seu primer documental

“Veus i traços de la il·lustració científica” es presentarà al Campus Gutenberg – Museu de la Ciència CosmoCaixa i a Vil·la Urània aquest setembre.

Illustraciencia estrena al setembre el documental “Veus i traços de la il·lustració científica” amb un teaser a la trobada de comunicadors científics Campus Gutenberg – Museu de la Ciència CosmoCaixa i la seva projecció completa al centre cívic barceloní Vil·la Urania.

“Veus i traços de la il·lustració científica” és un documental dirigit per Laura Carrau i que compta amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i el projecte europeu ENJOI – ENgagement and JOurnalism Innovation for Outstanding Open Science Communication. Mostra el recorregut del projecte Illustraciencia des dels seus inicis a l’any 2009 fins a l’actualitat, amb la publicació del primer i més ambiciós “Manual d’Il·lustració Científica” en castellà. Coneixerem iniciatives com el Premi Internacional d’Il·lustració Científica i de la Natura i la seva exposició itinerant; Illustra Satèl·lits, dirigida al públic escolar; o la Trobada Nacional d’Il·lustradors Científics, única al país, entre d’altres.

Entre la conversa de Miquel Baidal, coordinador d’Illustraciencia, i Clara Cerviño, membre del comitè del Premi Il·lustraciència i docent de l’Acadèmia Il·lustraciència, comptarem amb els testimonis de nombrosos convidats que han format part de la vida del projecte i per als quals Illustraciencia ha tingut un impacte rellevant en les seves carreres: guanyadors del Premi, docents de l’Acadèmia i representants d’institucions com l’ACCC, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i el Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC), entre d’altres.

Dimarts 19 de setembre a les 10:40h, el públic del Campus Gutenberg – Museu de la Ciència CosmoCaixa, un dels esdeveniments de comunicació científica més importants d’Espanya, tindrà l’oportunitat de visualitzar en primícia el teaser del documental a la sessió paral·lela “Aprenent de l’experiència: documentals científics”.

D’altra banda, el dijous 21 de setembre a les 18:30h s’estrenarà el documental complet al centre cívic Vil·la Urania, prèvia presentació. Per assistir a l’estrena, cal registrar-se a través d’aquest formulari. Aquesta activitat, a més, forma part de la Nit Europea de la Recerca a Catalunya, l’esdeveniment de divulgació científica més gran d’Europa, que se celebra cada any a finals de setembre.

És una gran ocasió per conèixer Illustraciencia en una projecció de 25 minuts i totes les oportunitats que ofereix a il·lustradores i il·lustradors científics a tot el món. El públic podrà gaudir, a més, d’un punt de trobada per fer networking, on esperem que artistes i investigadors estableixin col·laboracions fructíferes per a ells mateixos i per a la societat.

Si no pots assistir a les presentacions, a partir del 27 de setembre podràs veure el documental en línia. Marca la data al teu calendari i prepara’t per conèixer la història del projecte Il·lustraciència: https://illustraciencia.info/documental/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *