Ciència entre glop i glop

Comunicadors científics participen a Barcelona en una nova edició de “Beer for science”

Rubén Permuy (ACCC). @JAgustinLopez, @nuriajar, @KdVCC, @stvfdz, @Daniel_Arbos, @luis_quevedo, @Xavieriglesias, @paciencianostra, @PalomoMarta, @mmartipallares, @madeinfarreny, @brunotta, @Galenia_cat, @erreuvedos, @ILScience, @isagavina, @rupermuy, són els perfils de Twitter d’algunes de les persones interessades per la ciència que van ser desvirtualitzades el passat 8 de febrer al bar 33/45 de Barcelona. Aquest local del barri del Raval va viure una nova edició del “Beer for science”, una trobada informal que reuneix a comunicadors científics i d’altres persones interessades per la ciència.

 

Imatge de la trobada (foto: ACCC)

 

Més enllà de la xarxa social de l’ocellet blau, més d’una trentena de persones van acostar-se a la trobada per tal de xerrar una estona, i beure alguna cervesa que altra, amb persones que comparteixen un mateix interès per la ciència.  Per a més d’un dels presents, el “Beer for science” suposa una bona oportunitat per poder veure en carn i ossos aquells contactes amb els que compartim moltes de les inquietuds professionals. Per això molts repetim la cita que, sense cap periodicitat fixa, té lloc de tant en tant en algun bar barceloní. Però no només els comunicadors científics o els interessats per la ciència s’hi van apropar. El programa La tarda de l’emissora de ràdio La xarxa va voler conèixer de prop en què consisteix aquest tipus d’esdeveniment i em va realitzar una entrevista que podeu sentir aquí.

 

Tot i que alguns van aprofitar l’etiqueta #bfsbcn per compartir les seves impressions a Twitter, difícilment podríem recopilar aquí quins són els temes que es van comentar. La espontaneïtat és l’essència del “Beer for science” i els assistents intercalen cerveses –o qualsevol beguda que vulguin prendre, és clar– i converses en petit o en gran comitè. No hi ha presentació ni ponents ni programa de l’acte. Potser la indefinició de la trobada i el trencament amb la rigidesa dels esdeveniments als que al llarg de l’any els comunicadors científics assisteixen són algunes de claus que van atraure a nous benvinguts i a vells coneguts.

 

L’origen

Un grup de comunicadors científics va impulsar a Madrid el “Beer for science” que posteriorment col·legues professionals de Barcelona van replicar a la capital catalana. Hi ha un blog i un compte de Twitter que recull informació sobre les trobades que van tenir lloc i sobre futures edicions.

 

Al següent enllaç és possible llegir la crònica d’una de les edicions de 2012 que va tenir lloc a Barcelona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *