La 3a edició del concurs de Scikus amb Perspectiva ja té guanyadors

Ja tenim els guanyadors de la 3a edició del concurs de Scikus amb Perspectiva, un concurs que uneix la poesia, la ciència i la perspectiva de gènere tot nimant a les persones participants a inspirar-se en descobriments fets per dones científiques, en les seves trajectòries professionals i en les seves fites per tal de crear els scikus. Aquesta iniciativa és impulsada pel grup de perspectiva de gènere en la ciència de l’ACCC.

A la convocatòria hi han participat un total de 15 scikus, publicats en xarxes mitjançant el hashtag #ScikusPerspectiva23. Els tres guardonats optaran per un dels següents llibres: Dones rebels, d’Aina Torres i Reixach; Científiques: astrònomes, biòlogues, enginyeres i moltes més que han fet història, de Cristina Serret; i A Hombros de GigantAs, de Laura Morrón Ruiz, i un certificat expedit per l’ACCC.

El nostre jurat està compost per Alex Pler, escritor especialista en la cultura i escriptura japonesa; Francesca Campabadal, professora i investigadora del CSIC; Jordi Mas López, doctor en traducció i interpretació, poeta i traductor català; Núria Ruiz, comunicadora científica i escpecialista en cultures de la China i el Japó; i Anna Morales, nanotecnòloga i investigadora.

A continuació, us presentem els guanyadors:

1r Premi
A Inge Lehmann (1888 – 1993) Sismòloga


Lutier del subsòl.
El diapasó dels sismes
afina el nucli.

Per José Antonio Bustelo

2n Premi
A Carol Widney Greider (1961 – ) Bioquímica


Bonica vida,
I ben llarga la volem…
telomerasa.

Per Anna Fosch

3r Premi
A Maria Sibylla Merian (1647 – 1717) Entomòloga


Art i ciència,
natura de mil colors.
Metamorfosi.

Per Salut Vila i Ros

Moltes gràcies a tots i totes per participar al concurs, un any més ens heu deixat amb molts bons Scikus i una decisió díficil per al nostre jurat. Un esperem a la següent edició amb més poesia, ciència i feminisme!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *