Oberta la inscripció per al concurs X(p)rimenta 2022

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) organitzen el 12è Premi de Comunicació Científica Audiovisual anomenat X(p)rimenta 2022. 

Aquesta convocatòria s’adreça a alumnes i a docents que vulguin fer un experiment científic i enregistrar-lo en vídeo, amb dos objectius: divulgar un principi científic o tecnològic vinculat al currículum dels ensenyaments de primària, secundària, batxillerat o cicles formatius, i aprendre a usar les bases del llenguatge audiovisual.  

Podeu veure aquí les bases del concurs.

X(p)rimenta vol continuarprioritzant la qualitat dels vídeos presentats per les escoles, tant pel que fa al contingut dels experiments com als aspectes formals de realització dels vídeos. Per això, encoratgem a les escoles a presentar filmacions amb un bon nivell de qualitat d’imatges, de so i d’edició.  També volem promoure els experiments senzills i originals. Vegeu en aquest sentit les següents: Recomanacions per a millorar la qualitat dels vídeos.

Premis

Es concediran tres premis als millors vídeos presentats, un per a cada categoria (Primària, Secundària, i Batxillerat-Cicles formatius).

Dins de cada categoria, els premis aniran destinats:

  • Centre escolar: un xec regal valorat en 500 € per bescanviar-lo en una empresa especialitzada en material escolar científic ofert per l’empresa Telstar, Ercros, Centre Tecnològic Leitat, per l’empresa HP i un diploma en reconeixement a la seva tasca educativa.
  • Professorat: es reconeixerà la tasca del/de la docent responsable dels grups premiats amb un diploma de reconeixement, així com també al centre escolar.
  • Alumnat: cada estudiant que hagi participat en el vídeo guanyador d’una de les tres categories premiades rebrà diferents obsequis de les empreses Frit Ravich, Centre Tecnològic Leitat, HP. Visites guiades per empreses i museus científiques i tecnologiques, així com activitats científiques, talles i una conferència.

A més a més, tots els alumnes que hagin participat rebràn un diploma en reconeixement a la seva participació.

Els vídeos guardonats amb Premis i Mencions seran penjats a Recerca en Acció per tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada i alimentin la base de dades d’experiments del portal.

Teniu fins al 13 de maig per participar en el concurs. Els premis s’entregaràn en un acte de lliurament presencial del 13 al 17 de juny de 2022, a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) del Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Tanmateix, si les condicions sanitàries causades per la COVID19 no permetessin realitzar l’acte, el lliurament dels premis  i guardons es faria telemàticament.

Organitzadors

X(p)rimenta 2022 compta amb el suport de Pendulum, el MMACA i el grup El Nanoescopista; i la col·laboració del compta amb el patrocini principal de Telstar i d’Ercros; el patrocini de Frit Ravich, delCentre Tecnològic Leitat, d’HP, de Beauty Cluster i de Ro-Botica; el suport  de Pendulum iel MMACA; i la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya; l’EduCaixa.Fundació “la Caixa” i l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) – Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *