L’ACCC finalitza el 2021 amb 30 anys d’història

Les festes de Nadal ja són aquí, però abans de marxar de vacances, nosaltres també us volem donar una gran sorpresa/regal. 

Com molts ja sabreu, el passat 19 d’octubre es va celebrar l’acte del 30è aniversari de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, juntament amb l’entrega de premis ACCC de Divulgació Científica als socis i sòcies. L’acte s’havia de concebre l’any 2020, però a causa de la pandèmia de la covid-19 no el vam poder celebrar.

Per recordar-ho, hem preparat un vídeo amb el recull de les experiències i recorregut que van marcar el pas dels expresidents i expresidentes, Vladimir de Semir, Luis Ángel Fernández, Joaquim Elcacho, Mercè Piqueras, Cristina Ribas i Raül Toran, dins de l’associació, juntament amb una petita reflexió sobre l’evolució de la comunicació científica a Catalunya al llarg del temps. Esperem que us agradi tant com a nosaltres!

A més de totes les fites que hem aconseguit al llarg d’aquests 30 anys, durant el 2021 hem continuat organitzant i creant, juntament amb els nostres col·laboradors, projectes i esdeveniments com Illustraciencia, el Premi Internacional d’Il·lustració Científica i Naturalista; l’Observatori PerCientEx de periodisme científic d’excel·lència a l’àmbit iberoamericà; Buscaciència, la nostra agenda d’activitats de divulgació científica a Catalunya; el projecte europeu ENJOI, que cerca els estàndars d’excel·lència en la comunicació científica; la Nit Europea de la Recerca a Catalunya; el concurs de vídeos divulgatius X(p)rimenta, on la Junta de l’ACCC participa com a jurat, els projectes “CientífiqArt: Murals de científiques catalanes” i l’exposició “Científiques Catalanes 2.0”, impulsats pel nostre grup de treball de perspectiva de gènere en la ciència; o els Premis de Divulgació Científica ACCC.

Així doncs, des de l’ACCC, us volem desitjar als 340 membres de l’Associació, als més de 600 llistaires, a les nostres entitats col·laboradores (Fundació AGBAR, Fundació BBVA, Ciment Català, BIST, FCRi i Fundació “la Caixa”) i a totes les persones i iniciatives amb les que hem treballat, unes molt bones festes. Durant aquest any, hem tingut l’oportunitat de participar, col·laborar i ajudar en moltes de les activitats del món de la comunicació i la divulgació científica. Esperem que l’any vinent ens porti tants i més projectes, celebracions i actes com aquest any.

La Junta de l’ACCC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *