“Il·lustraciència” anuncia la 3a edició del premi d’il·lustració científica

La Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología y el Ministerio de Economía y Competitividad participan en la nueva edición del premio

Et dediques a la il·lustració científica? Si és així, presenta un dels teus treballs a la 3a edició del certamen Il·lustraciència. L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), amb el patrocini de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO), convoca la nova edició Il·lustraciència, concurs internacional d’il·lustració científica que vol premiar i donar visibilitat a les millors propostes en aquest àmbit.

El premi torna a convocar-se a partir del 3 de març, amb l’objectiu de fomentar la il·lustració científica i naturalista, el seu estudi i visibilitat social, així com les sortides professionals de les persones relacionades amb aquesta especialitat, tot apropant el seu treball al conjunt de la societat.

 

 

La imatge gràfica d’aquesta edició està formada per dues aus: la il·lustració d’una gralla (Corvus monedula), cedida per Carles Puche, i d’un colibrí (Trochilus buffon), creat per Enrique Molina.

 

Un altre dels objectius d’Il·lustraciència és ser un referent i convertir-se en una plataforma per a il·lustradors i empreses. En l’anterior edició del certamen es van presentar un total de 300 propostes, de les quals se’n van seleccionar 40 per ser exhibides en l’exposició itinerant que es pot visitar al Google Open Gallery del premi.

 

Il·lustraciència té el suport de diferents entitats i empreses com ara la Universitat d’Aveiro, l’empresa especialitzada en cursos de postgrau Transmitting Science, l’Escola Joso, i WikiArS, una iniciativa per involucrar a les escoles d’art i disseny en projectes educatius de Wikimedia, entre altres.

 

En el marc del certamen, l’organització impulsarà activitats paral·leles com ara tallers d’il·lustració científica, murals d’il·lustració en espais oberts i xerrades en diferents centres cívics i educatius.

 

Com es pot participar?

En cas de voler participar al concurs Il·lustraciència, a partir del 3 de març cal accedir a l’apartat Premi/Participa del portal web del certamen per trobar el formulari i enviar la proposta. Hi ha dues modalitats de participació: professional i estudiant, a la qual podran accedir tots els estudiants majors de 18 anys. El termini per enviar les obres al premi és el proper 30 d’abril de 2015. Més informació sobre les bases del premi a l’enllaç.

 

Premis

 

La tercera edició del certamen atorgarà diferents premis. Tots, a excepció del premi del públic, seran seleccionats per un jurat professional. L’autor de l’obra guanyadora de la 3a edició d’Il·lustraciència rebrà 600 euros, mentre que l’autor de l’obra seleccionada per votació popular en rebrà 200.

 

Els participants en la categoria d’estudiants, a més de poder accedir als premis econòmics, podran obtenir una de las dos tablets Wacom (Intuos Pro M i Intuos Pen & Touch S); o un dels cinc premis en formació: tres matrícules en una unitat de formació, d’entre una i tres setmanes intensives de duració en el Laboratori d’Il·lustració Científica de la Universidade de Aveiro (Portugal), en el curs lectiu 2015-2016, coordinat per Fernando Correia; una matrícula d’una setmana intensiva en qualsevol dels cursos organitzats per Trasmitting Science i una plaça pel curs d’estiu d’il·lustració digital de l’Escola Joso de Barcelona.

 

Per al premi del públic, totes les persones interessades podran votar la millor obra d’un total de 40 obres seleccionades pel jurat a través del portal web del premi entre el 16 de maig i el 15 de juny.

 

Calendari

L’organització farà públiques les obres guanyadores el pròxim 16 de juny. A més, les 40 obres seleccionades participaran en l’exposició col·lectiva i els autors de les mateixes rebran un diploma acreditatiu.

 

Recepció de les obres: 03/03/2015 – 30/04/2015 

Publicació dels 40 treballs seleccionats: 15/05/2015

Votació del públic: 16/05/2015 – 15/06/2015

Publicació de les obres guanyadores: 16/06/2015

 

El jurat

El jurat del premi està constituït pels il·lustradors científics Fernando Correia, Clara Cerviño, Jordi Corbera, Román García Mora, Pere Lluis León, Agnès Perelló i Carles Puche, així com per Soledad Esteban-Trivigno (directora acadèmica de Transmitting Science); Irene Lapuente (fundadora de La Mandarina de Newton); Jesús del Hoyo (professor de disseny de la informació, Facultats de Belles Arts i Biologia de la UB); Cristina Ribas (periodista, biòloga i presidenta de l’ACCC) i Raül Toran (físic, comunicador científic i vicepresident de l’ACCC).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *