La Fundació Psittacus s’uneix a les entitats col·laboradores de l’ACCC

La Fundació Psittacus esdevé nova entitat col·laboradora de l’ACCC per tal de donar suport i desenvolupar projectes per impulsar la comunicació científica i ambiental entre ambdues entitats.

L’activitat de la Fundació Psittacus té com a fil conductor el món de les aus i persegueix finalitats de caràcter mediambiental, de benestar animal, de foment de l’avicultura, científiques, educatives i de sensibilització de la societat; vinculades d’una manera o altra a aquest món de les aus.  Entre els seus projectes destaquen aquells vinculats amb la conservació d’espècies amenaçades, amb el desenvolupament de nous i millors protocols de cria per a espècies molt diverses o en la millora del benestar dels ocells que tenim en captivitat. Podem mencionar alguns exemples: els projectes de desenvolupament d’aliments complets que faciliten la tasca dels centres de recuperació de fauna, els projectes de desenvolupament de protocols d’incubació i cria integral d’aus exòtiques o el projecte de conservació centrat en l’avaluació in situ de l’estatus poblacional del lloro gris. La Fundació Psittacus col·labora activament amb altres entitats i institucions públiques o privades, i estableix vincles amb universitats i centres de recerca especialitzats. Sota aquesta mirada, la Fundació Psittacus obrirà aviat l’Espai Fundació Psittacus, dedicat a la divulgació de coneixements vinculats a les aus.

D’altra banda, l’ACCC compta amb una trajectòria de més de 30 anys en el camp de la comunicació, la divulgació i el periodisme científics amb el propòsit d’incidir en els aspectes socials i polítics de la informació científica, tot vetllant perquè contribueixi al progrés social, i de facilitar la formació permanent dels seus associats i incentivar el debat i l’autocrítica entre ells.

Donat el compromís de la Fundació Psittacus per la cura del medi ambient i les aus, així com per la seva divulgació, ambdues entitats han acordat estrènyer els seus llaços i sumar la Fundació a la resta d’entitats col·laboradores de l’ACCC, junt amb Ciment Català, Fundació AGBAR, Fundació BBVA, Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació i la Fundació “la Caixa” l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i la Universitat Internacional de València.

Les entitats col·laboradores de l’ACCC són institucions i empreses que contribueixen al manteniment de l’Associació, donant-li suport corporatiu i econòmic, mitjançant aportacions anuals que fixa la Junta Directiva. A canvi, aquestes entitats reben una sèrie d’avantatges, com assessorament tècnic en tasques de comunicació científica i en la cerca de perfils de l’àmbit, constar com a col·laboradores en els nostres canals, materials de difusió i comunicació i projectes divulgatius. Tindran prioritat a l’hora d’organitzar esdeveniments o demanar projectes conjuntament amb l’associació o amb els nostres grups de treball, difondre els seus missatges a través dels nostres canals, com la llista de distribució, que inclou més de 700 professionals de l’àmbit, i podran assistir a l’Assemblea General amb veu.

Estem convençuts que aquest acord de col·laboració ajudarà a difondre el coneixement en l’àmbit del medi ambient i en el de l’avicultura responsable i sostenible, i a conscienciar la societat sobre la seva importància.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *