L’exposició Científiques Catalanes 2.0 arriba a Casa Orlandai

El proper 14 de desembre a les 18:15h s’inaugurarà l’exposició “Científiques Catalanes 2.0” a l’associació cultural Casa Orlandai. Aquest projecte ha estat creat pel Grup de Perspectiva de Gènere en la Ciència de l’ACCC i ja ha recorregut més de 20 ubicacions per tota Catalunya.

L’exposició “Científiques catalanes 2.0”, nascuda al 2020, pretén donar una major visibilitat al paper estratègic de les dones científiques del nostre territori que es preocupen per comunicar la ciència a fi de contribuir a crear i divulgar rols i models femenins, especialment en els àmbits de les ciències i les enginyeries. A més, el projecte s’ha presentat en conferències i congressos de comunicació científica, sempre amb gran interès i bon retorn.

En aquest acte de presentació, Anna May, vicepresidenta de l’ACCC i membre del grup de perspectiva, ens explicarà com va sorgir la idea de crear una exposició dedicada a les científiques del nostre territori, quin és el seu objectiu i el seu recorregut durant aquests últims 2 anys per centres cívics, biblioteques, centres de recerca, escoles, etc.

A continuació, Laura Diéguez, membre del grup de Perspectiva de Gènere de l’ACCC, periodista especialitzada en comunicació empresarial i salut, i responsable de premsa i continguts a Biocat, realitzarà una petita xerrada sobre “Les dones en el sector salut a Catalunya. Com pot ajudar la comunicació a visibilitzar-les?”. En aquesta ponència farem un repàs de la situació de la dona en l’àmbit acadèmic, científic i empresarial en el sector salut a Catalunya i donarem a conèixer les eines comunicatives que poden utilitzar les organitzacions i els mitjans de comunicació per visibilitzar-les.

Programa:

18.15 h – Presentació de l’exposició “Científiques Catalanes 2.0” per Anna May Masnou, vicepresidenta de l’ACCC i cap de comunicació a l’ICMAB-CSIC

18:25 h – Conferència “Les dones en el sector salut a Catalunya. Com pot ajudar la comunicació a visibilitzar-les?” per Laura Diéguez, periodista especialitzada en comunicació empresarial i salut, i responsable de premsa i continguts a Biocat

18:50 h – Precs i preguntes

19:00 h – Final

Més informació sobre l’acte i inscripcions, pròximament a la web de Casa Orlandai.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *