“Il·lustraFuturs”, dibuixant el futur

Il·lustraFuturs, Premi Internacional d’Il·lustració sobre les Grans Tendències del Futur, és una iniciativa que pretén apropar les tendències del futur i de com seran les ciutats, la societat, la tecnologia i el medi ambient voltant de l’any 2100. Aquesta convocatòria està organitzada per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), a través de la iniciativa Il·lustraciència, i per l’Obra Social “la Caixa”, a través de CosmoCaixa Barcelona.

Les ments creatives de la societat sempre han imaginat com seria el futur, creant obres literàries i artístiques per acostar-s’hi. Si t’agrada dibuixar i vols plasmar com serà l’entorn, la societat, les ciutats, la tecnologia o els mitjans de transport l’any 2100 pots participar en Il·lustraFuturs, Premi Internacional d’Il·lustració sobre les Grans Tendències del Futur.

 

A través d’aquesta convocatòria es donarà a conèixer el treball dels participants, que es divulgarà a través de les xarxes socials de les entitats organitzadores, i se seleccionaran 15 obres que seran exposades durant un any al CosmoCaixa Barcelona. Serà a partir de finals de març en una exposició sobre les grans tendències del futur, anomenada “Experiment any 2100 ¿Què ens espera a la Terra del futur?”. Però, realment es pot “saber” com serà el futur? A partir de la prospectiva, tècnica basada en el mètode científic, es poden realitzar prediccions raonables sobre com pot ser el demà. L’exposició tractarà sobre les grans tendències i de com els canvis influeixen de manera decisiva en la societat i en determinen la seva evolució. Les prediccions dels analistes ens mostraran com pot evolucionar el món en els àmbits socials, mediambientals i tecnològics al llarg del segle XXI.

 

Obres premiades i seleccionades

Un jurat professional format per il·lustradors i professionals de la ciència seleccionarà, d’entre totes les propostes rebudes, 15 obres per a l’exposició, entre les quals hi haurà les tres obres premiades. Els autors guardonats rebran una tauleta gràfica de la marca Wacom (model Cintiq 13HD). A més, tots els seleccionats rebran una masterclass sobre il·lustració impartida per professionals de l’Escola Joso. L’organització farà pública la seva decisió prèviament a la inauguració de l’exposició.

 

Com participar-hi?

Els dibuixants i il·lustradors que vulguin participar en Il·lustraFuturs hauran d’enviar la seva obra seguint els passos indicats en el formulari web. El termini de participació en el concurs finalitza el 9 de gener de 2015.

 

Més informació

http://www.illustrafuturs.info

Departament de comunicació. Fundació bancària “la Caixa”

Irene Roch: 934 046 027 / 669 457 094 / iroch@fundaciolacaixa.org

http://www.lacaixa.es/obrasocial

 

Rubén Permuy – Comunicació ACCC

comunicacio@accc.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *