Entra en circulació el segell de Joan Oró

Joan Oró entra a formar part de la sèrie de segells “Personajes”, desprès d’un acte oficial de presentació a Lleida, la seva ciutat natal

El 2 de juny de 2008, a la Sala Víctor Siurana de la Universitat de Lleida, va presentar-se oficialment el segell de correus dedicat a Joan Oró, inclòs dins de la sèrie “Personajes” de la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre, Real Casa de la Moneda de l’Estat espanyol. El mateix dia, a Lleida, a Barcelona i a Madrid hi va haver un mata-segells del primer dia de circulació.

La iniciativa de dedicar aquest homenatge a Joan Oró va néixer a finals de 2004 a partir de la petició que un químic aficionat a la filatèlia, Miquel Fortea, va fer a l’Associació Catalana de Comunicació Científica suggerint que l’ACCC sol·licités el segell a la Direcció General de Correus. 

Arran d’aquesta petició, l’ACCC va fer els tràmits per demanar la producció del segell. Moltes entitats i institucions van adherir-se a aquesta sol·liciud, ifinalment comptem amb un segell homenatge a un dels científics catalans més cèlebres del segle xx i un dels pioners de la química prebiòtica i dels estudis experimentals sobre l’origen de la vida. Els socis i sòcies de l’ACCC rebran una carta amb el segell i el mata-segells del primer dia de circulació com a record commemoratiu de l’emissió del segell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *