Celebració de l’acte de la 2a edició del Concurs de Scikus amb Perspectiva

El passat 12 de maig, amb motiu de la Setmana de la Poesia de Barcelona, i la 2a edició del Concurs de Scikus amb Perspectiva, el Grup de Perspectiva de Gènere en la Ciència de l’ACCC va celebrar a Vil·la Urània un acte entorn dels haikus i els scikus. En aquest acte vam tenir l’oportunitat d’escoltar i conversar amb experts sobre el tema.

Primerament, Miriam Rivera, membre del grup de perspectiva de gènere en la ciència de l’ACCC, ens va fer una petita introducció sobre el transcurs i objectiu de la 2a edició del Concurs de Scikus amb Perspectiva. A continuació, Anna May, vicepresidenta i membre del grup de perspectiva de gènere en la ciència de l’ACCC, va entregar dos dels tres premis a millor sciku d’aquesta edició, a Xavier Lasauca pels seus scikus dedicats a dues grans científiques: Sófia Kovalévskaia i Rita Levi-Montalcini. Tot, agraïnt la col·laboració de tots/es els/les participants al concurs.

Seguidament, es va donar el torn de paraula a Jordi Mas López, membre del jurat del concurs de Scikus i professor del Departament de Traducció i Interpretació i d’Estudis d’Àsia Oriental de la UAB, que ens va explicar què són els haikus i quin és el seu propòsit i significat, aportant un conjunt d’exemples; així com, l’aplicació d’aquests a la ciència i a la perspectiva de gènere amb el scikus. La segona xerrada, “Literatura, dona i ciència”, es va dur a terme per Aina Torres i Reixach, autora de Dones Rebels, un dels llibres entregats com a premi als guanyadors del concurs, que en va contar la història de tres protagonistes del seu llibre.

Posteriorment, Anna May, va entrevistar a Xavier Lasauca, Patricia Rodrigo, accèssit de l’edició del 2021, i Dani Roig, guanyador de la 1a edició del concurs, van recitar els seus scikus, i ens van parlar sobre el significat d’aquest i sobre la científica que els va inspirar. Finalment, Gemma Rius, membre del grup de Perspectiva de Gènere, va realitzar una petita gamificació per crear in situ, en col·laboració entre tots els assistents, el nostre propi sciku.

La segona edició del concurs de Scikus amb Perspectiva ens ha deixat amb més de trenta participacions. El concurs té com a objectiu unir la poesia, la ciència i la perspectiva de gènere per donar a conèixer els descobriments i treballs de les dones científiques al llarg de la història fins avui en dia. Us esperem amb moltes ganes per a la pròxima edició del concurs. Moltes gràcies a totes i tots per participar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *