“Il·lustramur”, mural d’aus autòctones en el dia del medi ambient

Crònica i resum en vídeo de la iniciativa

Raül Toran (ACCC). Amb motiu del dia mundial del medi ambient, celebrat el passat 5 de juny, Il·lustraciència, iniciativa de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), i el col·lectiu d’artistes Art en Massa van crear dos murals sobre aus autòctones de Catalunya. Aquesta acció compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Ministeri d’Economia i Competitivitat.

 

Resum en vídeo de la creació del mur

Els artistes van crear dos murals de 18 m2 i 24 m2 als Jardins de les Tres Xemeneies en el districte de Poble Sec (Barcelona), reobert al públic just aquell mateix dia. Durant la jornada, el públic assistent es va anar acostant per preguntar el motiu de l’acció artística i participar-hi al costat dels artistes.

 

Aquesta jornada, que s’emmarca també en les activitats de la Setmana Verda europea (EU Green Week), té com a objectiu conscienciar sobre la importància d’entorn i del medi ambient.

 

Els artistes, abans de realitzar l’acció, van pintar els dos murs de blanc i van estar estudiant les diferents aus, a través de fotografies i il·lustracions. “Hem creat un model a petita escala del que serà el nostre mural final. Hem dibuixat el pit-roig, la mallerenga, el rossinyol i la puput”, va explicar Mitus d’Art en Massa.

 

Miquel Baidal, coordinador d’Il·lustraciència, va comentar que “crear dos murals en un espai públic i concorregut com és aquest parc al Paral·lel de Barcelona, ​​ajuda a apropar la natura al públic general i sensibilitzar sobre la importància de preservar la biodiversitat”.

 

És possible veure fotos de l’activitat en aquest àlbum de Flickr.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *