Comunicat en defensa dels drets fonamentals i de les institucions catalanes

Com a conseqüència dels darrers esdeveniments, l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) es veu obligada a expressar la seva preocupació per les continuades interferències de l’Estat en el lliure exercici del treball dels periodistes, que són garants del dret fonamental a la informació. 

 

 

L’ACCC s’adhereix a la declaració del Col·legi de Periodistes de Catalunya en la que es manifesta que l’actual situació jurídica i política que viu el país fa més necessari que mai recordar la necessitat de preservar un periodisme lliure d’ingerències de cap tipus: política, judicial o policial. Els professionals de la informació i la comunicació no poden estar subjectes a directrius de cap mena que limitin la seva llibertat d’informar i expressar la seva opinió. Perquè, en definitiva, el dret a la informació de la ciutadania és un pilar bàsic per a la democràcia. Cap situació, per excepcional que sigui, pot comportar un pas enrere en les llibertats d’expressió, comunicació, correspondència i reunió, ara greument amenaçades tot i ser drets fonamentals. 

 

 

L’ACCC  vol manifestar igualment el seu suport a les institucions catalanes des dels municipis fins al Parlament de Catalunya i la pròpia Generalitat, en la línia d’avançar cap a una societat oberta, plural i democràtica. Considera l’ACCC que els problemes polítics s’han de resoldre políticament i de forma pacífica i no pas per vies repressives.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *