La 2a edició del concurs de Scikus amb Perspectiva ja té guanyadors

Ja tenim els guanyadors de la 2a edició del concurs de Scikus amb Perspectiva, un concurs que uneix la poesia, la ciència i la perspectiva de gènere. Animant a les persones participants a inspirar-se en descobriments fets per dones científiques, en les seves trajectòries professionals i en les seves fites per tal de crear els scikus. 

Els scikus guanyadors, seleccionats pel nostre jurat d’honor són: el dedicat a Sófia Kovalévskaia per Xavier Lasauca (@xavierlasauca), el dedicat a Rita Levi-Montalcini també per Xavier Lasauca (@xavierlasauca) i el dedicat a Lise Meitner per Salut Vila i Ros (@salutvilaros).

A la convocatòria hi han participat un total de 32 scikus, publicats en xarxes mitjançant el hashtag #ScikusPerspectiva2022. Els tres guardonats optaran per un dels següents llibres: Dones Rebels, d’Aina Torres i Reixach; Dones de Ciència, de Rachel Ignotofsky; i Dones Negres en la Ciència, de Zinthia Álvarez Palomino, i un certificat expedit per l’ACCC.

El nostre jurat està compost per Alex Pler, escritor especialista en la cultura i escriptura japonesa, Francesca Campabadal, professora i investigadora del CSIC i Jordi Mas López, doctor en traducció i interpretació, poeta i traductor català.

Tots els scikus participants es publicaran en un llibret que s’editarà en pdf en motiu del concurs i que es difondrà per xarxes i pels canals de comunicació de l’ACCC.

A continuació, us presentem els guanyador:

A Sófia Kovalévskaia (1850-1891), matemàtica

Sobre el cel nocturn,

derivades parcials

i anells de Saturn.

Per Xavier Lasauca

A Rita Levi-Montalcini (1909-2004), neuròloga

Rita endevina:

travessa la dendrita

una proteïna.

Per Xavier Lasauca

A Lise Meitner (1878 – 1968), física nuclear

Des de l’exili,

de la fissió ets la mare,

contra les armes.

Per Salut Vila i Ros

Moltes gràcies a tots i totes per participar al concurs, un any més ens heu deixat amb molts bons Scikus i una decisió díficil per al nostre jurat. Un esperem a la següent edició amb més poesia, ciència i feminisme!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *