Es formalitza la signatura del Comitè Científic de Pessics de Ciència

El passat 10 de març de 2022 es va formalitzar la signatura per part del Comitè Científic de Pessics de Ciència tot confirmant que aquest projecte de difusió científica i tecnològica assentat a Hospitalet de Llobregat des del 2003 reprèn la seva activitat i compromís.

Pessics de Ciència és un projecte del Centre Cultural Sant Josep, un equipament de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. Neix d’una forma incipient l’any 2003, amb la col·laboració dels soci de l’ACCC Jordi Serrallonga i Homínid, un grup de recerca sobre orígens de l’home. Es comencen a programar activitats diverses de forma discontínua.
L’any 2007 es va fer una aposta clara per convertir el projecte Pessics de Ciència en el principal programa de treball del centre cultural i es van començar a programar activitats de forma estable i continuada. A partir de l’any 2009, s’accentua encara més aquesta feina tot programant una activitat setmanal. Des de llavors, participa de manera regular en la Setmana de la Ciència, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i, des del 2012, col·labora amb una programació especial amb la Setmana Mundial del Cervell (Brain Awareness Week BAW).

Durant aquests anys, Pessics de Ciència s’ha consolidat com a referent en la difusió de la ciència i la tecnologia a l’Hospitalet. Ha apropat la ciència a la ciutadania sota els principis de l’equitat, la igualtat i la cohesió social, sempre fidel al rigor i l’expertesa dels seus continguts i col·laboradors.

El dia 10 de març del 2022 es va formalitzar la signatura per part dels membres del Comitè Científic de Pessics de Ciència amb els objectius de donar major consistència al projecte aportant prestigi i coneixement, assessorar sobre les grans línies de treball i aportar una valoració qualitativa. Els seus membres tenen una funció assessora en les activitats del projecte, tot aportant-ne criteri científic i facilitant contactes per a possibles participacions, i col·laborant a l’hora de conduïr activitats i xerrades, ja sigui com a moderadors o ponents.

El president de l’ACCC Rubén Permuy i el vocal d’activitats Jordi Díaz, així com altres membres de l’associació, ja formen part del Comitè Científic de Pessics de Ciència. A continuació, presentem els seus integrants.

  • Gemma MarfanyDoctora en biologia. Catedràtica de genètica de la Universitat de Barcelona. Directora del grup d’investigació en malalties rares U-718 de la Universitat de Barcelona i el CIBERER. Delegada del Rector UB per a la divulgació científica.
  • Joan Duran. Doctor en bioquímica, membre de la Unitat de Comunicació de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i professor associat de la Universitat de Barcelona. Escriptor, gestor cultural i codirector de la Festa de Poesia a Sitges i de diversos esdeveniments literaris.
  • Jordi DíazDoctor en químiques per la UB i enginyer superior de materials per la UPC/UB.Coordinador de les Tècniques Manomètriques dels Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB) i la unitat NanodivulgaUB.  
  • Jordi SerrallongaArqueòleg, naturalista, explorador i divulgador científic. Professor de la Universitat Oberta de Catalunya i docent a la UAB i UdG. Col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i codirector del Projecte Animals Invisibles
  • Mara DierssenLlicenciada en Medicina i doctora en Neurobiologia per la Universitat de Cantabria. Lidera el grup de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes del Programa de Biologia de Sistemes en el Centre de Regulació Gnòmica (CRG) de Barcelona. 
  • Núria Salan. Doctora en Ciència dels Materials i Enginyeria Metal·lúrgica per la UPC. Professora de Metal·lúrgia a l’Escola Superior d’Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ASEIAAT) de la UPC. 
  • Rubén PermuyLlicenciat en Periodisme i màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental. Tècnic de Comunicació de la Recerca i Mitjans de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), en qualitat de president de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

Des de la Junta de l’ACCC ens complau seguir col·laborant amb Pessics de Ciència, un projecte amb una trajectòria que ha realitzat un gran esforç durant gairebé 20 anys per apropar la divulgació científica a peu de carrer a l’Hospitalet de Llobregat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *