ExpAliments 2012: festa de l’alimentació, la nutrició i els aliments

Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC, moderarà el debat «Com entendre el que mengem: Ciència, alimentació i comunicació»

Una festa amb activitats al voltant de l’alimentació, la nutrició, la salut i els aliments, en un entorn saludable d’activitat física. Així es defineix ExpAliments 2012, una jornada que s’organitza el 17 de novembre al Campus de l’Alimentació de Torribera de la Universitat de Barcelona (UB), amb el suport de l’ACCC. La cita, que se celebra a Santa Coloma de Gramenet (Avinguda Prat de la Riba 171), té com a tema principal la seguretat alimentària. L’esdeveniment compta amb activitats adreçades a tothom, des de la canalla al públic especialitzat. 

 

Programa

Tallers, jocs i activitats esportives per a nens i nenes, ponències per a públic especialitzat i no especialitzat, són algunes de les activitats programades que es poden consultar al web de l’organització. L’esdeveniment és completament gratuït i l’organització informa que no se suspendrà en cas de pluja, ja que la majoria de les activitats són en espais tancats.

 

ExpAliments 2012 compta amb el suport del programa per al finançament d’actuacions en l’àmbit de la divulgació científica (ACDC), de la Direcció General de Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i forma part del programa de la Setmana de la Ciència 2012.

 

Debat amb l’ACCC

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) estarà representada a un dels dos debats per la seva presidenta Cristina Ribas qui moderarà el que té per títol «Com entendre el que mengem: Ciència, alimentació i comunicació», a l’aula de l’edifici Verdaguer, situat al mateix recinte on tindran lloc la resta d’activitats. L’objectiu és debatre la relació entre el coneixement generat per la ciència i el procés a través del qual els mitjans de comunicació el fan arribar al públic mitjançant información i dades. A partir de l’anàlisi de casos reals recents, es pretén donar pautes per entendre les aparents contradiccions entre científics quan avaluen els efectes d’additius o de metalls pesants en els organismes;  de com els mitjans informen sobre alimentació i nutrició, de com identificar bones i males pràctiques en la ciència i el periodisme; i de com pot millorar la comunicació entre científics, comunicadors i públic per tal d’oferir una informació veraç, i contribuir a una millor comprensió del fet alimentari entre els no especialistes.

 

Juntament amb Cristina Ribas seuran Abel Mariné, president de l’Associació Catalana de Ciènciaes dels Aliments i catedràtic emèrit UB; Gemma Revuelta, Observatori de la Comunicació Científica UPF; Patrícia Gosálbez, Agència Catalana de Seguretat Alimentària de l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya; Estanislau Fons, de la junta de l’ACCA i professor de la Universitat de Lleida; Ignasi Arribas, col·laborador científic del programa Quèquicom de TV3.

 

Més informació al web de l’organització.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *