Resum de la llista de distribució

Els temés més comentats al febrer

El Niño i el canvi climàtic ha estat un dels temes comentats al febrer a la llista de distribució de l’ACCC per tal de trobar-ne suggeriment per fer un reportatge televisiu. Entre les aportacions figuren un article a la revista Investigación y Ciencia sobre què fer contra l’escalfament global i el fet que hi ha qui hi va opinar que cal no ser «tant estricte a l’hora de dictaminar que El Niño no te cap efecte sobre l’actual canvi climàtic sempre i quant es consideri que aquest canvi climàtic està fortament relacionat a les concentracions de CO2 atmosfèric.  Des de fa temps, està ben documentat […] que durant […] episodis com ara El Niño, les concentracions atmosfèriques de CO2 baixen perquè hi ha menys intercanvi entre el CO2 atmosfèric i l’oceànic.»

Una nota de premsa titulada «El consum d’alcohol per Falles s’incrementa un 400%» ha despertat discrepàncies entre els llistaires. La causa ha estat que potser l’estudi hauria d’haver valorat l’increment de la concurrència durant aquesta festa a València per no donar a entendre que els consumidors habituals quadripliquen el consum alcohòlic. Un participant va reflexionar que «hi ha diferents maneres d’interpretar qualsevol dada experimental que, com aquestes, segur que són acurades. Un seria el mètode fast thinking (tot correlaciona amb tot), que és l’aproximació que fan servir els autors d’aquest treball. Alternativament, hi ha el slow thinking, en què es valora la importància relativa de les dades (no tot es correlacionable amb tot).»

 

Recuperar l’ús de Vil·la Urània. Tot i que la que fos residència (carrer Saragossa 29 de Barcelona) de l’astrònom català Josep Comas i Solà -i que ell mateix va llegar a la ciutat- va ser salvada fa uns anys del seu enderroc, a través de la llista s’ha reclamat que l’Ajuntament de Barcelona impulsi el seu ús. La proposta de l’Agrupació Astronòmica de Barcelona (ASTER) ha estat que hi hagués la possibilitat de disposar d’espai per a la biblioteca de l’entitat, poder guardar algun material antic, així com realitzar-hi activitats. Hi va haver qui va suggerir demanar-ho al consistori a través del web de participació ciutadana decidim.barcelona.

 

Al febrer diferents llistaires ha recomanat el visionat del reportatge sobre vacunes emès per l’espai 30 minuts de TV3, que mostra amb rigor la necessitat de apostar per aquest tipus de prevenció contra determinades malalties infeccioses.

 

A la llista hi ha espai per a suggeriments científics de diferent mena, com ara la cerca de bessons per a un reportatge «sobre gens i tendències polítiques.», que ha estat un dels que més interès hi ha despertat.

 

Des de l’1 al 25 de febrer es van rebre 178 missatges a la llista de distribució de l’ACCC. En cas de voler sumar-s’hi, cal seguir les següents instruccions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *