Participa amb una troballa del teu centre, universitat o empresa a la nostra nova exposició

L’ACCC cerca invents i patents per a la mostra «Aquí els nostres invents»

El teu centre de recerca o empresa ha realitzat algun invent o té una patent rellevant els darrers deu anys? T’agradaria fer-li una major difusió? Aprofita l’oportunitat que l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) et brinda la seva nova mostra «Aquí els nostres invents». L’ACCC està desenvolupant una nova exposició, amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN), en la qual vol destacar els invents i patents que han vist la llum al nostre país en l’última dècada. Per això volem comptar amb la participació d’aquells centres que puguin aportar el seu granet de sorra apropant-nos algun dels seus èxits. Si el teu centre, universitat o empresa compta amb algun invent o patent, i ho creus interessant, podria figurar a la nostra mostra.

 

 

 

La participació no té cap cost econòmic. Perquè ens puguis descriure l’aportació del teu centre o empresa a l’exposició, et fem arribar una fitxa que pots descarregar a: http://tinyurl.com/fitxaexpo. Omple els camps que puguis perquè puguem conèixer millor la teva proposta i envia el document per correu electrònic a secretaria-tecnica@accc.cat abans del 15 de setembre.

 

Exposicions prèvies de l’ACCC

«16 científiques catalanes» i «Això que investigues, per a què serveix?» són les dues exposicions que ha desenvolupat fins ara l’associació per divulgar la tasca dels nostres científics a la societat. Actualment continuen de gira per diferents sales expositives de Catalunya.

 

La mostra «16 científiques catalanes» es basa en el perfil de científiques en actiu que treballen tant en universitats com en centres d’investigació i empreses de Catalunya. Per Mercè Piqueras, coordinadora de l’exposició, «encara que la presència de la dona segueix sent minoritària en alguns àmbits de la recerca, el nombre d’investigadores ha anat augmentant en les últimes dècades. No obstant això, aquesta major presència en els laboratoris no sol reflectir-se en la percepció pública de la ciència». Aquesta exposició, que compta amb un bloc per poder ampliar la informació http://16cientifiquescatalanes.blogspot.com/, vol posar de manifest el paper fonamental de la dona en l’avenç de la ciència a la nostra societat. Actualment està oberta al públic fins al 10 de setembre a l’Agència de Salut Pública de Barcelona (Av. de les Drassanes, 13) de dilluns a divendres, de 9.00 a 19.00.

 

«Això que investigues, per a què serveix?» pretén apropar la recerca que sol sortir menys als mitjans de comunicació, és a dir, la investigació no tan mediàtica, per a fer-la més comprensible. S’ha basat en 15 línies d’investigació, entre les quals trobem la paleoecologia de l’evolució humana, la geomàtica, la bioestadística en genètica, la investigació en xarxes complexes o la química computacional. «Poques troballes en el món de la química computacional passen a ser conegudes fora de l’àmbit dels investigadors», afirma Lluís Blancafort, director de l’Institut de Química Computacional. Aquesta exposició intenta fer més propera la recerca desconeguda pel públic general i compta amb un bloc per poder ampliar la informació:  http://aixoqueinvestigues.blogspot.com/. La mostra tornarà a estar exposada el mes de setembre.

 

 

** INFORMACIÓ D’INTERÈS **

 

Exposició «Aquí els nostres invents»

 

  • Envia la proposta del teu centre de recerca o empresa a secretaria-tecnica@accc.cat emplenant la fitxa informativa del següent enllaç: http://tinyurl.com/fitxaexpo.
  • S’acceptaran propostes fins al pròxim 15 de setembre.
  • La participació no té cap cost econòmic.
  • Una secció de l’ACCC s’encarregarà de fer la selecció de les patents i invents a exposar.

 

 


    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *