Viquimarató pel Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència 2021

El dijous 11 de febrer de 17h a 19h tindrà lloc una viquimarató en línia en motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència.

Aquesta activitat s’inscriu dins del marc d’esdeveniments que se celebren a nivell mundial en motiu d’aquest dia i que té com objectiu fer visibles les dones en la ciència, amb la intenció de pal·liar d’aquesta manera, la discriminació soferta al llarg de la història.

Aquesta viquimarató, la cinquena organitzada pel PRBB amb la col·laboració del Grup de Perspectiva de Gènere en la Ciència de l’ACCC i Amical Wikimedia, és oberta als investigadors i investigadores del Parc i als d’altres centres i institucions de recerca, així com a qualsevol persona interessada en els temes de gènere en la ciència. Té com a suport d’edició el grup de treball de l’Espai Viquidones UPF, i per tant l’aprenentatge i les edicions que aquí s’iniciïn trobaran la seva continuïtat en les sessions en línia.

La bretxa de gènere existent a la Viquipèdia afecta la percepció sobre les figures de dones en la ciència. Per això, des de l’organització volen “treballar tant en biografies de científiques i investigadores, com en articles sobre diferents disciplines on les aportacions científiques de dones no hi estan prou reflectides”. Editaran en qualsevol llengua i centraran l’activitat a crear, traduir o millorar articles.

En aquesta edició, des de l’organització volen adherir-se a la Campanya #NomoreMatildas, per tal de recuperar les científiques que han patit exclusió en els seva carrera per l’efecte Matilda.

Més informació i inscripcions aquí.

Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *