Arriba la 25a Setmana de la Ciència

Del 14 al 29 de novembre, se celebrarà a Catalunya la 25a edició de la Setmana de la Ciència amb l’objectiu d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania.

Organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, la Setmana de la Ciència compta amb el suport de nombroses institucions i entitats en l’àmbit de la recerca i de la divulgació de la ciència i tecnologia. 

La situació excepcional viscuda amb motiu de la pandèmia de la COVID-19, fa que, com no podia ser d’una altra manera, la temàtica de l’SC’20 se centri en aquesta malaltia, la seva evolució global i l’estat de la recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2.

La 25a Setmana de la Ciència tindrà també altres temes centrals d’idèntica rellevància, com són, d’una banda, l’Any Internacional de la Sanitat Vegetal, i de l’altra, el centenari del naixement de diferents persones que han estat referents als respectius camps de coneixement. Són el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit; el químic Enric Casassas i Simó; la científica anglesa, Rosalind Franklin, clau en el descobriment de l’ADN; i l’escriptor i bioquímic Isaac Asimov. El meteoròleg, astrònom i sismòleg Eduard Fontserè i Riba s’afegeix als homenatjats per l’SC’20 pel 150è aniversari del seu naixement

Des de l’organització manifesten entendre que per a algunes entitats sigui complicat enfocar la seva activitat al voltant d’aquestes temàtiques. “Per això, totes les activitats relacionades amb la ciència i la tecnologia, en un sentit ampli, tenen cabuda dins el programa d’activitats de la Setmana de la Ciència”, manifesten.

Per tal de publicar activitats al programa de la Setmana de la Ciència, caldrà fer-ho des de la pàgina www.setmanaciencia.cat. Si s’hi participeu per primer cop caldrà que registrar-s’hi abans. Un cop fet el registre, es rebrà un correu electrònic per validar l’alta en el sistema i, tot seguit, es podrà començar a introduir-hi les dades de l’entitat i a donar d’alta les activitats.

El dossier informatiu de la Setmana de la Ciència 2020 es pot descarregar en aquest enllaç.

Per posar-se en contacte amb la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRi), entitat col·laboradora de l’ACCC i per a qualsevol aclariment o suggeriment, us podeu adreçar al telèfon 93 268 7713 o bé a través de l’adreça electrònica setci@fundaciorecerca.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *