La final de FameLab España serà aquest 9 de setembre

  • A les 20.30 hores el Teatre del British Council School de Madrid acollirà als finalistes dels monòlegs científics.
  • L’esdeveniment serà a porta tancada com a mesura de prevenció enfront del coronavirus, però podrà seguir-se en directe en els canals de YouTube i Facebook de FECYT.
  • Boticaria García, Santi García Cremades i Ignacio López-Goñi són els integrants del jurat que triarà al guanyador que representarà a Espanya en la competició internacional del festival de ciència de Cheltenham (Regne Unit).

Els 12 finalistes es pujaran a l’escenari i en només tres minuts explicaran temes científics tan variats i interessants com el funcionament del sistema GPS, els factors que determinen el vot, els mecanismes moleculars, la contaminació lumínica o les estratègies reproductives dels insectes, entre altres.

La final de FameLab podrà seguir-se en directe en els canals de YouTube i Facebook de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), que organitza al costat del British Council aquest certamen de monòlegs científics l’objectiu dels quals és fer arribar al públic general el coneixement científic combinant rigor i entreteniment.

Els 12 finalistes

Després de cancel·lar-se la semifinal, el passat 13 de març a Pamplona per l’imminent estat d’alarma, els semifinalistes van passar directament a la final. En total, són set homes i cinc dones amb edats compreses entre els 21 i els 43 anys i formació en Biologia, Enginyeria, Matemàtiques, Ciències Socials, Medicina i Psicologia.

Un jurat expert en comunicació de la ciència, format per Marián García (Apotecària García), doctora en Farmàcia i divulgadora científica i sanitària; Santiago García Cremades, matemàtic i divulgador científic, i Ignacio López-Goñi, microbiòleg en la Universitat de Navarra, triarà al guanyador o guanyadora que representarà a Espanya en la competició internacional del festival de ciència de Cheltenham (Regne Unit), que se celebrarà a la tardor de manera virtual.

FameLab va néixer en 2005 gràcies a una idea original del Festival de Cheltenham, el principal objectiu del qual és fomentar la divulgació de la ciència identificant, formant i donant a conèixer nous talents de la ciència a través d’un format innovador: el monòleg científic. Des de 2007, gràcies a l’associació amb el British Council, FameLab s’ha tornat global, celebrant-se avui dia competicions en més de 30 països d’Europa, Àsia i Àfrica i també els Estats Units. A nivell mundial són ja prop de 10.000 científics i enginyers els que han participat en alguna de les seves edicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *