L’ACCC coorganitza una nova edició de X(p)rimenta

Un concurs adreçat a alumnes i professors que vulguin fer experiments interessants i que els gravin en vídeo

Busquem alumnes i professors que vulguin fer experiments interessants i que els gravin en vídeo. Aquest és l’objectiu del concurs X(p)rimenta que ha engegat la segona edició. El certamen promogut per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca premiarà les millores obres audiovisuals i les incorporarà al portal www.recercaenaccio.cat i rebran un premi.

 

“Plou”, de l’Escola La Noguera (Balaguer), premi x(p)rimenta primària 2011

 

X(p)rimenta 2012 s’adreça a professors i alumnes de Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta de filmar un experiment senzill en vídeo amb l’objectiu d’il·lustrar algun principi científic i tecnològic interessant. Els vídeos han de ser de durada curta (3 minuts com a màxim). Vegeu-ne les bases per a més detalls.

Premis
Es concediran vuit premis als millors vídeos presentats, dos per a cada categoria (Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles formatius) . Els premis consisteixen en:

 

Professorat: vals per a efectuar una visita guiada de descoberta al Parc Natural del Delta de l’Ebre, que inclou la visita de la desembocadura en vaixell.
Alumnat: entrades per a visitar el centre Cosmocaixa de Barcelona i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ubicat a Terrassa.
Centre educatiu: les escoles que presentin el primer i el segon video millor valorats pel jurat rebràn cadascuna un val de 300 euros per a adquirir material d’utilitat per a l’ensenyament.

 

A banda d’aquests premis, s’atorgaran Mencions d’Honor a d’altres vídeos que ho mereixin, els quals seran penjats al web de Recerca en Acció per tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada. Tot plegat ens ajuda a alimentar la base de dades d’experiments del portal.

 

Els premis s’entregaran en un acte que tindrà lloc el mes de juny al Campus de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya.

 

Com participar-hi?

1 – Llegiu-ne les bases.

2 – Empleneu aquest formulari d’inscripció i enviue-lo a xprimenta@fundaciorecerca.cat abans del dia 30 de març del 2012.

3 – Cal que entregueu el vídeo abans del 30 d’abril de 2012, tal i com s’explica a les bases.

 

Organitzadors
X(p)rimenta 2012 és una iniciativa de l’ Associació Catalana de Comunicació Científica i de la Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca. El concurs compta amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, CosmoCaixa Barcelona, l’Escola de Telecomunicació i Aeronàutica de Castelldefels (Universitat Politècnica de Catalunya), el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, Physics!, Escola Valenciana – Federació d’Associacions per la Llengua (FEV), l’Obra Cultural Balear i el Moviment d’Escoles Mallorquines. El certamen compta amb el patrocini del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *