L’ACCC celebra el seu trentè aniversari amb cursos de comunicació científica impartits pels socis

    • Els cursos es realitzaran un cop al mes durant el 2020 al centre cívic Vil·la Urània

    • Al primer trimestre tractaran sobre còmics, tallers científics, i com comunicar les ciències socials

L’Associació Catalana de Comunicació Científica organitzarà, durant el 2020, una sessió de formació mensual sobre diferents temes de comunicació, divulgació i periodisme científic al centre Cívic Vil·la Urània de 18:30h a 20:00h. Aquesta acció s’enmarca dins del trentè aniversari de l’associació.

 

Resultado de imagen de villa urania

Durant el 2020, l’ACCC vol oferir als socis formació en diferents àmbits que ells mateixos han proposat i que també impartiran. Així, en el primer trimestre de 2020 es realitzaran tres sessions formatives que tractaran sobre els següents temes:

  • “Comunicant i divulgant ciències socials i humanitats”, a càrrec de Rubén Permuy, responsable de comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i vicepresident de l’ACCC, el 30 de gener de 18:30h a 20:00h – Inscripcions gratuïtes aquí a partir del 16 de gener.
  • “Com fer un còmic de divulgació científica”, a càrrec de Miriam Rivera, fundadora de Biomiics – Biologia en Còmics, i secretària tècnica i responsable de comunicació de l’ACCC, el 13 de febrer de 18:30h a 20:00h
  • “Com fer un taller científic sense deixar-hi la pell”, a càrrec de Jordi Díaz, coordinador de Nanodivulga UB i vocal d’activitats divulgatives de l’ACCC, el 16 de març de 18:30h a 20:00h

Els cursos estan dirigits a pesones interessades en la comunicació i divulgació científica i són gratuïts i requereixen inscripció prèvia.

L’ACCC va néixer al 1990 com a entitat professional que agrupa comunicadors científics, periodistes especialitzats, científics, divulgadors i editors de l’àmbit català amb interès per comunicar la informació científica en els mitjans escrits i audiovisuals. Durant aquest temps s’han succeït sis presidents: Vladimir de Semir i Zivojnovic, Luis Ángel Fernández-Hermana, Joaquim Elcacho, Mercè Piquereas, Cristina Ribas i Raül Toran, actual president. Alguns dels projectes estrella de l’ACCC inclouen el projecte PerCientEx, sobre periodisme científic d’excel·lència, i Il·lustraciència, el Premi Internacional d’Il·lustració Científica, organitzat per l’ACCC, el Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC) amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. 

Actualment, l’ACCC compta amb el suport de més de 300 socis i les entitats col·laboradores Biocat, Fundació BBVA, Fundació KIM, Fundació “la Caixa”, Fundació Naturgy, Ciment Català, Agbar, i Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *