Les Jornades D+i tornen al novembre a Saragossa

  • Les setenes Jornades de Divulgació Innovadora D+i trien aquest any per al seu programa la proximitat, la diversitat i el debat
  • L’escriptora Belén Gopegui, el Museu de la Ciència de Valladolid, l’humor de Big Van i l’espectacle Teatre Fòrum, es troben entre els seus continguts
  • Els socis de l’ACCC compten amb cinc beques per cobrir el cost de l’inscripció

Les Jornades de Divulgació Innovadora D+i se celebren aquest any els dies 29 i 30 de novembre, a Etopia Centre d’Art i Tecnologia (Saragossa). Aquest és el programa, centrat aquesta vegada en divulgació de proximitat, en la diversitat com a somni d’arribar a tots els públics i en el debat, en com activar l’opinió de la ciutadania. Les D + i fan també un gest de complicitat als 50 anys de la ‘conquesta’ lunar amb continguts específics. Ja està obert al web el termini d’inscripcions.

 

Els aparadors amb científiques de la Iniciativa 11F, l'”allunatge” poble de Fresnedillas de l’Oliva, la ciència “take away” i la que s’exhibeix en mupis i bosses de la compra; és el diàleg ‘Divulgació de proximitat’ que ens donarà la benvinguda en D+i. De presentar una divulgació per a la diversitat s’encarregaran, entre altres, Javier Fernández Panadero, Inés Rodríguez, directora del Museu de la Ciència de Valladolid, i SassyScience. I el debat quedarà servit, i mesurat, amb el diàleg “I tu què en penses?” i l’espectacle de Teatre-Fòrum “La noia que somiava”, on és molt fàcil convertir-se en “espect-actors”.

 

El programa Percientex de Periodisme Científic d’Excel·lència farà un cameo al D+i. Un dels seus promotors, Michele Catanzaro, conversarà amb Michele Bertelli i Javier Sauras, autors de “Coding like a girl”, un reportatge de format novedossíssim que ha obtingut aquest any el premi Science Writer of the Year en la modalitat multimèdia. I una altra conversa: la que mantindran l’escriptora Belén Gopegui i el periodista científic Jesús Méndez, al voltant de la presència de la ciència en la literatura. Les converses s’incorporen aquest any com a nou format en unes jornades “sempre noves”.

 

Sota el lema “Voler la Lluna, per començar” i la coordinació de Pilar Perla, les D+i tornaran a reunir aquest any a centenars de professionals de la divulgació científica de tot Espanya (periodistes, investigadors, docents, programadors culturals, personal de museus, artistes …), per tal d’explorar camins nous per portar la ciència a la ciutadania. Són un fòrum en el qual s’exposen projectes, es debat i es reflexiona sobre com divulguem i es convida al públic de la ciutat a aprendre divertint-se amb divulgació en directe.

 

 

Organitzen les D+i la Fundació Saragossa Ciutat del Coneixement i l’Ajuntament de Saragossa, en col·laboració amb Etopia Centre d’Art i Tecnologia. Col·laboradors habituals són la Universitat de Saragossa, Fundació Ibercivis, Consell Superior d’Investigacions Científiques, Associació Espanyola de Comunicació Científica, Centre d’Estudis de Ciència, Comunicació i Societat de la Universitat Pompeu i Fabra, Associació Catalana de Comunicació Científica i Molt Interessant és mitjana partner . Aquest any, a més, les jornades compten amb el suport especial de CSIC-Aragó, Casio Espanya, l’Observatori de la Ciència Ciutadana a Espanya, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia-Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i Ambre.

 

Més informació: Carmen Serrano, telèfon 678.601.076

 

Segueix-nos a Facebook, Twitter i Instagram i comparteix les D+i #Dmasi2019

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *