Nit de la Recerca a Catalunya

A l’agenda d’activitats divulgatives Buscaciència trobareu els programes provisionals de Barcelona i Roses

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment organitzat per la Comissió Europea en col·laboració amb un gran nombre d’entitats públiques i privades que s’ha celebrat any rere any des del 2005. 

Cada últim divendres de setembre se celebra aquest esdeveniment carregat d’activitats, xerrades, conferències, tallers i visites relacionats amb la recerca científica i dirigits tant a científics com a famílies amb nens, joves, estudiants, o públic general. Les activitats, que tenen lloc durant la tarda i la nit, sempre compten amb un ambient amè i distès.

 

A Catalunya, la Nit de la Recerca té lloc el divendres 28 i dissabte 29 a Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Blanes i Vic entre altres localitats i està organitzada per la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat de Lleida (UdL) y l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). Els actes els respalda la Comissió Europea com a part de les accions Marie Curie, un programa europeu destinat a potencia les carreres d’investigació.

 

Des de l’ACCC us oferim els programes provisionals a través de la nostra agenda d’activitats divulgatives, Buscaciència, amb totes les activitats que es duran a terme a Barcelona i Roses per tal que pogueu gaudir de dues jornades plenes de ciència i entreteniment. Destaquem les activitats del divendres com les xerrades a les escoles i instituts de “Matí de la Recerca”, el programa d’activitats “Recerca Jove de la Recerca” de CosmoCaixa amb microxerrades, tallers científics i demostracions amb el Reactable de la UPF, entre altres, les xerrades i tallers de la Nit de la Recerca a Vil·la Urània, el Matí de la Recerca al Campus Poblenou de la UPF, el Scientific Corner (microxerrades) i Qui és qui a la recerca a Europa? a Imagin Café i el concert científic climàtic de clausura de l’edició 2018 del concurs de ficció climàtica “La Llum a les Ones del canvi” al CCCB. El dissabte pel matí, les activitats se concentraran a la Biblioteca Sagrada Família, amb tallers, teatre científic i xerrades.

 

Veure programa complet aquí: http://www.buscaciencia.cat 


Programa de Barcelona

Programa de Roses

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *