Oberta la inscripció al concurs escolar de vídeos científics X(p)rimenta 2023

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) organitzen el 13è Premi de Comunicació Científica Audiovisual anomenat X(p)rimenta 2022. 

Aquesta convocatòria s’adreça a alumnes i a docents que vulguin fer un experiment científic i enregistrar-lo en vídeo, amb dos objectius: divulgar un principi científic o tecnològic vinculat al currículum dels ensenyaments de primària, secundària, batxillerat o cicles formatius, i aprendre a usar les bases del llenguatge audiovisual.  

Podeu veure aquí les bases del concurs.

X(p)rimenta vol continuarprioritzant la qualitat dels vídeos presentats per les escoles, tant pel que fa al contingut dels experiments com als aspectes formals de realització dels vídeos. Per això, encoratgem a les escoles a presentar filmacions amb un bon nivell de qualitat d’imatges, de so i d’edició.  També volem promoure els experiments senzills i originals. Vegeu en aquest sentit les següents: Recomanacions per a millorar la qualitat dels vídeos.

Premis

Es concediran tres premis als millors vídeos presentats, un per a cada categoria (Primària, Secundària, i Batxillerat-Cicles formatius).

Dins de cada categoria, els premis aniran destinats:

Centre escolar:

  • Un xec regal valorat en 500€ per bescanviar-lo en una empresa especialitzada en material escolar científic. Premi ofert per l’empresa Telstar i Ercros.
  • Una micropipeta i una caixa de puntes ofert pel Centre Tecnològic Leitat.
  • Un diploma en reconeixement a la seva tasca educativa.
  • Un segell per a la pàgina web del centre educatiu que els acredita com a guanyadors en la categoria corresponent de l’X(p)rimenta 2023.

Professorat:

Un diploma en reconeixement a la seva tasca educativa.

Alumnat:

  • Un lot de fruits secs ofert per l’empresa Frit Ravich.
  • Un bolígraf personalitzat amb el seu nom imprès amb 3D ofert pel Centre Tecnològic Leitat.
  • Una calculadora Casio fx-82SPX II amb carcassa il·lustrada d’una científica.
  • Un lot experimental de robòtica educativa:
  • Una activitat científica organitzada per:
    • Pèndulum, Associació per a la Difusió del Coneixement Científic, ofereix una conferència experimental al grup aula d’un dels grups d’alumnes guanyadors.
    • MMACA, Museu de les Matemàtiques de Catalunya, ofereix una visita guiada a un grup d’alumnes a la seva seu de Cornellà de Llobregat.
    • Taller de biologia al grup aula d’un dels grups d’alumnes guanyadors.

A més a més, tots els alumnes i centres escolars que hagin participat rebran un diploma en reconeixement a la seva participació.

Els vídeos guardonats amb Premis i Mencions seran penjats a Recerca en Acció per tal que serveixin d’exemple a qualsevol persona interessada i alimentin la base de dades d’experiments del portal.

Participació

Llegiu-ne les bases, on trobareu els detalls. Teniu fins al dia 3 de maig de 2023 per participar al concurs. La llista dels vídeos finalistes està previst es publiqui al portal de Recerca en Acció entre el 18 i el 23 de maig de 2023. L’acte de lliurament dels premis i guardons està previst que tingui lloc presencialment el 6 juny de 2023 a l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) del Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Us convidem a compartir a les xarxes socials les fotografies del making of del vostre experiment, així com de l’acte de lliurament de premis, amb l’etiqueta #Experimenta2023.

Organitzadors

X(p)rimenta 2022 compta amb el suport de Pendulum, el MMACA, Frit Ravich, Leitat, Casio i EduCaixa; i la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) – Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); i amb el patrocini de Ercros i Telstar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *