IllustraCiencia i PerCientEx obtenen una FECYT

Tots dos projectes en els quals participa la ACCC han obtingut un finançament estatal, de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), per ser considerats fomentadors de la cultura científica, tecnològica i d’innovació.

El projecte IllustraCiencia, presentat pel Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid (MNCN-CSIC), divulga i premia a la il·lustració científica i de naturalesa des de 2009. Organitzen un certamen internacional i, d’entre totes les obres presentades, el jurat professional selecciona les 40 finalistes que conformen l’exposició itinerant. A més ofereixen cursos d’il·lustració científica presencials i a distància. El premi que s’emporten de la Fecyt és pels seus tallers presencials i exposició itinerant d’il·lustracions científiques. Amb una nota final de de 82 punts se li van concedir €12.000.

Per la seva part PerCientEx (Periodisme Científic Excel·lent) presentat per l’organització Science for Change, recopila articles de periodisme científic que destaquin per la seva innovació, treball investigativo, per l’ús de noves narratives o periodisme de dades en temes de ciència, tecnologia, salut o medi ambient, publicats en una selecció de mitjans digitals (natius o versions digitals de mitjans escrits) en castellà, català, galego o basc. Amb això intenten identificar les “bones pràctiques” que defineixen el “periodisme científic excel·lent”, i exemplificar-les a través dels articles seleccionats per la seva alta qualitat i innovació. A més, difonen aquests treballs entre el públic general, altres professionals del periodisme i el món acadèmic. Pel seu treball van obtenir una nota final de 86 punts i un finançament de €20.000.

Entre els objectius de la Fecyt i el que cerca en les entitats a les quals finança és que incrementin la cultura científica, tecnològica i innovadora de la societat espanyola, que fomentin l’acostament de la ciència als ciutadans, escurçant distàncies entre el món científic i tecnològic i la societat. Que millorin l’educació científic–tècnica i que impulsin la participació activa de la societat en activitats de divulgació científica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *