Exposició Il·lustraciència, al Col·legi de Periodistes de Catalunya

Les millors obres de la 1a edició del certamen internacional d’il·lustració científica, organitzat per l’ACCC, s’exposaran al Col·legi de Periodistes de Catalunya

Del 9 d’abril al 3 de maig el Col·legi de Periodistes de Catalunya acollirà una selecció de les millors obres participants a la primera edició del concurs internacional d’il·lustració científica, Il·lustraciència, organitzat per l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) amb el suport del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. En la convocatòria van participar artistes de tot el món, sobretot d’Amèrica i Europa. Els participants van tenir la llibertat de triar la temàtica de la seva obra sempre que tingués alguna relació amb la ciència.

 

En total, es van presentar 150 obres de les que es van preseleccionar 75. La tria de les il·lustracions la va fer el jurat del concurs amb la participació del públic a través de votacions. Entre els participants es va comptar amb il·lustradors amateurs però també professionals, com ara el català Carles Puche o Jane Hurd, il·lustradora que va participar amb una obra que va ser publicada a National Geographic.

 

El primer premi es va atorgar a Mafalda Paiva per l’obra Thaumetopea Pitiocampa. El segon premi va ser per a Pedro Salgado per Zeus Faber.l El premi del públic el va gunyar Lucia Antunes per Plant as habitat. Totes les obres participants es poden veure a http://illustraciencia.blogspot.com.es, blog oficial del concurs. Aquest espai web ha superat les 45.000 visites i les 3.000 referències a Internet.

 

Miquel Baidal Crespo, coordinador d’Il·lustraciència, comenta que “l’ACCC està treballant en la propera edició del concurs, després de l’èxit de la primera. Esperem millorar-ne els resultats i aconseguir que sigui un tot referent en el món de la il·lustració científica”.

 

La mostra, inicialment acollida a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona el passat mes de setembre, compta amb una selecció de 40 obres i es podrà visitar a l’espai expositiu de la planta principal del Col·legi del 9 d’abril al 3 maig.

 

Informació d’interès

Exposició Il·lustraciència

On: Col·legi de Periodistes de Catalunya

Adreça: Rambla de Catalunya 10, 1r. Barcelona

Horari: de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 i de 14.00 a 19.00

Telèfon: 93412111

 

Més informació

Rubén Permuy

Responsable de Comunicació

Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC)

comunicacio@accc.cat // 678230799

Blog oficial: http://illustraciencia.blogspot.com.es/

Vídeo de la presentació a la Biblioteca Sagrada Família: http://vimeo.com/48967035

Crònica de la presentació: http://www.accc.cat/index/cronica_illustraciencia

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *