Núria Lite, Carles Hernàndez i Jesús Sánchez guanyen el X Premi Joan Oró

L’ACCC lliura el Premi a la divulgació de la recerca científica. El premi Agbar a la gestió de l’aigua queda desert i la seva dotació s’acumula a l’edició de l’any vinent

Evolució de les ideologies”, de Núria Lite, Carles Hernàndez i Jesús Sánchez, ha estat el treball guanyador del X Premi Joan Oró a la divulgació de la recerca científica que es va lliurar ahir en un acte a l’auditori Àgora del Museu Agbar de les Aigües. El jurat va considerar que el treball és una bona aproximació, pluridisciplinar i multimèdia, a una problemàtica social des d’una perspectiva científica amb un tractament innovador, rigorós, amè i comprensible.

Després de revisar i considerar els 18 treballs que s’han presentat, l’ACCC va valorar com a finalistes les obres  “l’Evolució de les ideologies”, “Jugant a la Granja”, “Fugint de l’ombra”, “Qui cura el càncer” i “Les esllavissades, una amenaça també al Pirineu”. Els membres del jurat han tingut en compte com a criteris d’avaluació: cura i rigor científic de l’exposició; l’exposició clara, concisa i informativa; manteniment de l’interès al llarg de tota l’obra; i un llenguatge no excessivament tècnic.

En la categoria de la gestió de l’aigua, el premi Joan Oró AGBAR ha quedat desert per unanimitat i en conseqüència, el jurat va decidir reservar la seva dotació a l’edició de l’any vinent.

 

Cristina Ribas, que va agrair als participants la seva candidatura, va expressar “la nostra satisfacció per la qualitat, en general, dels treballs presentats, així com felicitar a tots els equips de participants.  

En l’acte, Narcís Prat, catedràtic d’ecologia de la Universitat de Barcelona i expert en gestió de l’aigua, i que va recordar els científics Joan Oró i a Ramon Margalef, va remarcar la importància del rigor en qualsevol acte divulgatiu i en aquest sentit va assegurar que “una bona investigació, amb el  màxim rigor,  pot no servir de res si no tenim un bon pla de difusió que serveixi per a projectar-la cap a la societat”. Per Prat “altra cosa és com els medis tracten les notícies i quines destaquen més tot i que segons un estudi de la FECYT, cada vegada hi ha una millor recepció i interès del ciutadà per les notícies científiques, destacant les mèdiques sobre les altres”.

 

Amb aquesta edició, el Premi Joan Oró que l’Associació Catalana de Comunicació Científica convoca des del 2004, ha arribat a la desena edició. Enguany ha comptat amb el patrocini d’AGBAR i així, s’han convocat dos premis.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *