L’ACCC i la Fundació Joan Oró convoquen el XIè Premi Joan Oró de Divulgació de la Recerca Científica

La Fundació Joan Oró i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) -amb motiu del l’Any Joan Oró i amb el suport del Departament d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya– convoquen el XI Premi Joan Oró de Recerca i Divulgació de la Recerca Científica amb l’objectiu d’incentivar en les investigadores i els investigadors la voluntat per comunicar el contingut i el valor de la seva recerca científica. Les bases ja estan disponibles i la recepció de candidatures té com a termini el vinent 14 de juliol.

Candidatures

Es podrà presentar a la convocatòria qualsevol professional de la recerca científica en actiu que hagi realitzat accions continuades de comunicació i divulgació -principalment en llengua catalana- de la seva recerca durant els últims cinc anys (2019-2023) en l’àmbit personal, no a través de projectes institucionals, i així ho pugui acreditar a la seva candidatura. 

Podran optar a un dels guardons les candidatures que hagin comunicat i divulgat la seva pròpia recerca en qualsevol format: conferències, tallers, publicacions impreses, llibres, articles, publicacions a internet, programes audiovisuals, de radiodifusió, projectes escènics, entre d’altres formats.. 

Premis i bases

Es concedirà un primer premi amb una dotació de 3.000 euros i dos accèssits amb una dotació de 1.000 euros cadascun (subjectes a les pertinents retencions fiscals legals). El lliurament de premis per part de la Fundació Joan Oró i de l’ACCC tindrà lloc a Lleida, a l’octubre de 2023.

Consulteu aquí les bases del XIè Premi Joan Oró a la Divulgació de la Recerca Científica.

Any Joan Oró

Enguany va ser decretat oficialment com a Any Joan Oró per la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament de Recerca i Universitats i amb la col·laboració de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). S’hi commemora el centenari del naixement de Joan Oró i Florensa (1923-2004), bioquímic català conegut pel seu paper crucial en els experiments que van portar a conèixer l’origen de la vida a la Terra i gran divulgador, sempre disposat a transmetre en llenguatge comprensible la seva recerca.

Històricament, l’ACCC ha posat en valor la figura de Joan Oró amb deu edicions del Premi que s’han succeït entre el 2004 i el 2016. Aquest any, l’associació reprèn el Premi de la mà de la Fundació Joan Oró, gràcies al finançament del Departament d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, per celebrar el centenari i promoure la tasca d’investigadors i investigadores que apropen cada dia la seva recerca a la societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *