Un toc d’humor per tancar la Setmana de la Ciència 2020

El 27 de novembre a les 17.00 h es disputarà la final virtual de la 2a edició del concurs “Els Monòlegs del Club de la Ciència” organitzat per l’FCRI

Com a cloenda de la 25a Setmana de la Ciència, el 27 de novembre a les 17.00 h, tindrà lloc la final virtual de la 2a edició del concurs “Els Monòlegs del Club de la Ciència”. Aquesta iniciativa, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i coordinada per monologuistes científics professionals de Big Van Ciència, té l’objectiu de fomentar nous formats de disseminació científica en català -en aquest cas monòlegs de 3 minuts de durada màxima- i promoure la comunicació de la ciència d’una manera sintètica, amena i entenedora, utilitzant únicament les habilitats comunicatives personals, sense el suport d’eines per a presentacions.

A la final, un acte amb aforament reduït i retransmès per streaming, hi participaran 8 estudiants i professionals de la recerca i la tecnologia de diferents universitats i centres de recerca catalans, tots ells amateurs en el món dels monòlegs (Sergio Belmonte Palmero, Ahmed El Maadioui, Jennifer Smith, Jordi Díaz Marcos, María Nievas Viñals, Irene Marta Guinovart, Paula Olivella Anido i Antoni Bertólez Martínez). El concurs premiarà els tres millors monòlegs escollits pel jurat. El primer premi estarà dotat amb 1.000 euros i la possibilitat de participar en tres actuacions del grup Big Van Ciència durant 2021; el segon, amb 600 euros; i el tercer, amb 400 euros. També es concedirà un premi del públic.

Els participants rebran obsequis per part de Casio (calculadora científica edició limitada #científicasCASIO amb una il·lustració de la física Jess Wade) i de l’Institut d’Estudis Catalans (els llibres científics “Molècules” i “Els elements” de Thomas Gray).

Vegeu l’acte al canal YouTube de l’FCRI: https://youtu.be/jlpeo8KeldQ
La 25a Setmana de la Ciència és una iniciativa impulsada per l’FCRI, amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya (Secretaria d’Universitats i Recerca), i la col·laboració de Fundació “la Caixa”, Amgen, BBVA i BASF.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *