Tornen els Esmorzars de Ciència al 7 Portes amb l’Any Margalef

L’Associació Catalana de Comunicació Científica col·labora amb el famós restaurant en l’organització d’aquests esmorzars de forquilla, que tornen després d’un any

La temàtica principal d’aquesta sessió, que se celebrarà diumenge 5 de maig, gira entorn del 150è aniversari del famós ecòleg català Ramon Margalef

El famós restaurant de la Barceloneta 7 Portes recupera els Esmorzars de Ciència després d’un any, amb la col·laboració de l’ACCC. Són esmorzars de forquilla acompanyats per una tertúlia a càrrec d’investigadors capdavanters en el seu camp de recerca, els quals aborden temes científics d’impacte i d’actualitat. Els Esmorzars de Ciència al 7 Portes tenen un preu de 25 euros per persona, però l’ACCC sorteja entrades entre els seus membres. En aquestes sessions, el restaurant obre les portes als assistents a les 9 del matí per començar l’esmorzar de forquilla, a les 10:30 s’inicia la sessió i acte seguit comença la tertúlia. Al final de la tertúlia s’inicia un debat amb el públic que, si s’escau, es pot allargar fins al migdia.

Com ens ajuda a entendre el nostre món? I sobretot… Com ens ajuda a entendre les conseqüències d eles nostres accions sobre el medi ambient?

 

Parlarem de tot això i molt més amb la Núria Bonada i el Francesc Peters, mentre disfrutem d’un esmorzar de forquilla al 7 Portes. T’esperem!


Ponents:

 

  • Núria Bonada és Professora Agregada Serra. Húnter del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals, i cap del grup de recerca FEHM (Freshwater Ecology, Hydrology and Management). Les seves línees de recerca estan centrades en l’estudi de l’ecologia dels rius Mediterranis i la seva biodiversitat, combinant tant aspectes d’ecologia fonamental com aplicada. (més informació a www.ub.edufem <http:www.ub.edufem>)
  • Francesc Peters és cap del Departament de Biologia Marina i Oceanografia de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC). Va estudiar Ciències Biològiques a la Universitat Autònoma de Barcelona i després es va doctorar en oceanografia i ecologia a l’Institute of Ecology de la Universitat de Georgia (USA). Actualment investiga l’impacte de la contaminació atmosfèrica sobre organismes i processos marins, però té interès per diversos temes mediambientals com l’ús de l’aigua al territori lligat a la zona costanera, la contaminació en general, la sobrepesca, la producció marina i el canvi climàtic, i la relació entre salut ambiental i salut humana.
  • Moderadora: Valentina Raffio, periodista especialitzada en ciència en El Periódico de Catalunya i altres projectes de divulgació. Actualment coordina la nova edició de l’Observatori PerCientEx i exerceix de vocal de relacions internacionals a l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

 

Per inscriure-us, podeu trucar a +34 93 319 30 33 o enviar un mail a reserves@7portes.com
Més informació: https://7portes.com/events/esmorzars-de-ciencia/?fbclid=IwAR17oJd-cXc202nIwRCd5uNIFjEYCZlW-tEfz2D4a3_FM_reET0RLDYgOec.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *