S’anuncia el lliurament dels Premis Llegim Ciència

L’acte se celebrarà el 25 de febrer a l’Aula Magna de la UViv-UCC

El 25 de febrer de 2019 se celebren els Premis Llegim Ciència, una iniciativa en la que es proposa la lectura d’un llibre, concretament una novel·la de ciència adequada a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO. A partir d’aquesta lectura, els estudiants escriuen un relat i el professorat de cada centre de secundària fa una selecció prèvia dels 3 millors relats de cada modalitat i categoria (3r o 4t d’ESO) i ho envia a l’organització.

Els guanyadors reben un premi concedit per gentilesa de diverses institucions com són Fundació Espavila, Consell Comarcal d’Osona i Fundació la Pedrera i en alguns casos del propi/a autor/a. A la data d’entrega de premis, l’autoria de la novel·la fa una ponència a l’Aula Magna de la UVic-UCC , i els estudiants guanyadors del concurs de relats poden fer la lectura del seu relat sobre la novel·la llegida. 

 

En la sèptima edició d’aquest certamen, es va proposar la lectura de les següents novel·les:

  • POMPEU FABRA, L’AVENTURA DE LA LLENGUA. Gemma Pauné i Oriol Garcia Ed Rafael Dalmau Editor, 2017.
  • RAMÓN Y CAJAL. ARA I AQUÍ. Salvador Macip. Ed Angle Editorial, 2016.

Entre els membres del jurat, persones especialistes del món de la ciència, la tecnologia i la literatura, trobem alguns socis de l’ACCC com Julita Oliveras, Gerard Estanyol, Jordi Solé o Bernat Romaní.

 

El lliurament dels premis als millors relats creats a partir de les lectures dels llibres mencionats se celebrarà el 25 de febrer de 2019 a l’Aula Magna de la UVic-UCC.

 

Programa

 

Sessió 1: de 9:00 a 10:25 h, per als alumnes de tercer d’ESO

Sessió 2: d’11:00 a 12:25 h, per als alumnes de quart d’ESO

 

L’acte serà presentat per Julita Oliveras, responsable del Programa Ciència i Societat de la UVic-UCC.

 

Més informació

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *