S’obre la tercera edició del concurs Scikus amb Perspectiva

El Grup de Perspectiva de Gènere en la Ciència de l’ACCC organitza per tercer any el concurs literari Scikus amb Perspectiva amb la intenció d’unir poesia, ciència i feminisme. 

El concurs comença el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, i el termini per a presentar-s’hi és fins al diumenge 14 de maig a les 23.59h, en el marc de la Setmana de la Poesia de Barcelona, i es poden consultar les bases en el següent enllaç.

El haiku és una de les formes de poesia tradicional japonesa més esteses. Es tracta d’una composició breu de 3 versos, de 5, 7 i 5 síl·labes, respectivament, i sense necessitat de rima. La seva poètica es basa en la sorpresa i emoció que produeix la contemplació de la Natura. 

En aquest concurs es proposa una adaptació d’aquesta forma original buscant la mateixa senzillesa i captació de l’instant, però enfocada a la ciència i els seus descobriments, i més concretament, a la ciència amb perspectiva de gènere. D’aquesta manera, es vol animar a les persones participants a inspirar-se en descobriments fets per dones científiques, en les seves trajectòries professionals i en les seves fites per tal de crear els scikus. 

Per votació del jurat, es guardonaran tres scikus. Els premis, un per cada usuari guanyador, consistiran en un dels següents llibres: Dones rebels, d’Aina Torres i Reixach; Científiques: astrònomes, biòlogues, enginyeres i moltes més que han fet història, de Cristina Serret; i A Hombros de GigantAs, de Laura Morrón Ruiz, i un certificat expedit per l’ACCC. S’editarà un llibret en format pdf amb els scikus participants a la fi del certamen.

Es tracta d’un concurs obert a qualsevol persona que hi vulgui participar, que podrà incloure al certamen fins a tres scikus diferents amb els seus títols corresponents, mitjançant una publicació a les xarxes socials, Twitter, Instagram i Facebook. Perquè siguin vàlides, hauran d’incloure el hashtag #ScikusPerspectiva23 i mencionar l’ACCC (Twitter @ACCC_, Facebook @ACCCientifica, Instagram @comunicacioACCC).

Cada sciku contindrà, a més dels 3 versos, un títol que faci referència o bé a la investigadora a qui es refereix o bé al context. Els scikus guanyadors s’anunciaràn el 30 de maig a través d’una publicació a les xarxes esmentades de l’ACCC.

Podeu consultar aquí el llibret del recull de Scikus de l’edició passada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *