Esmorzar de Ciència al 7 Portes: “Ciència i periodisme: com divulgar la ciència sense banalitzar”

El diumenge dia 26 de febrer se celebrarà el proper esmorzar de forquilla al restaurant 7 Portes de Barcelona (Passeig d’Isabel II, 14) amb el perodisme i la divulgació científica com a protagonistes.

Explicar la ciència al públic no especialista de manera amena i entenedora, és a dir divulgar, no és una tasca fàcil. S’han de transmetre conceptes complexos evitant usar un llenguatge especialitzat i formulacions matemàtiques, és a dir sense poder parlar el llenguatge natural de la ciència. Això fa que el perill de travessar la fina línia que separa la simplificació de la tergiversació sempre estigui present i introdueix una certa tensió a la feina del comunicador, afegida al problema de que els objectius del periodista i el científic a vegades poden semblar contraposats. En resum, és possible fer una bona feina de comunicació i divulgació de la ciència sense fer-la perdre la seva essència?

Pere Estupinyà, presentador i director de continguts del programa Cazador de Cerebros (La2, TVE); bioquímic, autor de S=EX2 i El Lladre de Cervells i el Dr. Narcís Prat, investigador de la UB; professor d’Ecologia i expert en gestió de l’aigua. Tots dos protagonitzaran una sessió en què els assistents podran participar d’una tertúlia sobre la importància i dificultat de divulgar la ciència mantenint la precisió i rigurositat a l’hora d’explicar-la als no experts en la matèria. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *