Taula rodona: “Disruptors endocrins, efectes sobre la salut i regulació necessària”

Al Col·legi de Periodistes de Catalunya

L’ACCC i Ecologistes en Acció organitzen el vinent 10 de febrer -a les 18.30- al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10 – 1er de Barcelona) la taula rodona Disruptors endocrins, efectes sobre la salut i regulació necessària. El punt de partida és que es disruptors endocrins són compostos artificials que estan presents a la nostra vida diària i que poden afectar a la salut. El Reglament de biocides de l’any 2013 estableix la regulació dels disruptors endocrins per garantir la protecció de la salut humana i animal i del medi ambient. No obstant, “la Comissió ha incomplert les seves obligacions al no adoptar els criteris científics aplicables per a determinar l’existència de propietats d’alteració endocrina”, segons indica el Comunicat de Premsa del Tribunal General de la UE de desembre de 2015. A continuació detallem el programa i els ponents. L’activitat és gratuïta però cal enviar confirmació d’assistència a comunicacio@accc.cat.

 

En aquest acte, que pretén ampliar el debat social i institucional sobre aquesta problemàtica, Maribel Casas, investigadora del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL/ISGlobal), explicarà els efectes dels disruptors endocrins sobre la salut; Stéphane Horel, qui ha rebut diversos reconeixements pel rigor del seu treball -com ara el Laurel of the Columbia Journalism Reviewes-, presentarà l’Informe Un Assumpte Tòxic; Dolores Romano, d’Ecologistes en Acció, detallarà quines són les diverses propostes de regulació d’aquests compostos.


Programa

  • 18:30 Presentació de l’acte. Raül Toran, vicepresident de l’ACCC.
  • 18:40 Efectes dels disruptors endocrins sobre la salut. Maribel Casas, investigadora del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), centre aliat ISGlobal.
  • 19:00 Presentació de l’Informe Un assumpte tòxic: Com el lobby de la indústria química va bloquejar l’adopció de mesures contra els disruptors endocrins. Stéphane Horel, autora de l’Informe.
  • 19:50 Propostes de regulació. Alguns casos de països que estan aplicant mesures. Dolores Romano, Responsable de polítiques de substàncies químiques d’Ecologistes en Acció.

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *