La màgia de la levitació

Del 4 al 20 de novembre a l’Espai d’art i Creació Can Manyé d’Alella

Alella, 28 d’octubre de 2011. Des de ben antic, l’home ha volgut vèncer la força de la gravetat, elevar-se pel damunt dels objectes. Qui no ha somniat que era capaç de volar? En totes les cultures trobem referències a persones que tenen el poder d’elevar-se, sense ales, sense cap motor, màgicament… és la levitació! Això són les qüestions que respon l’exposició “La màgia de la levitació” que es podrà visitar a l’Espai d’art i Creació Can Manyé d’Alella del 4 al 20 de novembre. La mostra, amb el suport de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, entre altres entitats, ha sigut desenvolupada per Víctor Grau, doctor en Física, professor de la Universitat de Vic (UVIC) i director de Physics!, empresa de divulgació que ofereix un programa d’activitats adreçat principalment als centres educatius per a descobrir la ciència a través de demostracions d’experiments, entre altres accions. A més de la mostra, Grau ensenyarà, a través de tallers, els diumenges 6 i 13 de novembre a les 12.00 durant l’estada de l’exposició, diferents maneres de fer levitar objectes.

 

L’exposició

“La màgia de la levitació” vol apropar la ciència al públic en general, donant una imatge més amigable de la física. Es reflexionarà sobre el fenomen de la levitació, veient com apareix en diferents àmbits de la cultura, coma ara l’art, el cinema o la literatura. Els participants podran veure  què hi ha de ciència i de màgia en la levitació, diferenciant entre ciència i pseudociència. La mostra ensenyarà algunes formes d’aconseguir fer levitar objectes i donar a conèixer els superconductors, explicant perquè són útils en la levitació. A més, tindrem l’ocasió de comprovar  experimentalment alguns dels seus fenòmens físics.

 

Tallers

A més de la mostra, s’organitzaran tallers els diumenges 6 i 13 a les 12.00 on Victor Grau farà un breu recorregut per la historia de la física que ha permès arribar a fer levitar objectes. Es parlarà dels superconductors, ja que ens donen la clau per aconseguir una levitació estable. Com és possible això? S’explicaran els inicis de la carrera cap a les baixes temperatures, el descobriment del primer superconductor i els posteriors desenvolupaments i aplicacions.

 

A qui s’adreça?

L’exposició s’adreça al públic en general. A més, hi ha la possibilitat de concertar una visita de grup tant per a estudiants o altres col·lectius. En cas d’estar interessat en aquest tipus de visita, poseu-vos en contacte amb l’Espai d’art i Creació Can Manyé.

 

Informació d’interès

Exposició “La màgia de la Levitació”

Dates: del 4 al 20 de novembre de 2011.

On: Espai d’art i Creació Can Manyé.

Adreça: Riera Coma Fosca, 42, 08328, Alella. Telèfon: 93 540 87 23. Veure mapa.

Més informació: info@physics.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *