L’EUSJA organitza un ‘study trip’ a Uppsala (Suècia)

Els socis de l’ACCC poden accedir a aquesta invitació

L’associació sueca de periodistes científics (Svenska föreningen för vetenskapsjournalistik SFVJ) organitza juntament amb l’European Union of Science Journalists’ Associations (EUSJA) un viatge d’estudi a la localitat sueca de Uppsala del 25 al 27 de maig. El study trip es desenvolupa amb les habituals condicions de l’EUSJA: totes les despeses, excepte el desplaçament, corren a càrrec de l’organització. A aquesta invitació poden optar els socis de l’ACCC comunicant-lo via correu electrònic a secretaria-tecnica[at]accc.cat abans del 3 de maig. A continuació expliquem els detalls de l’esdeveniment.

 

Uppsala és una ciutat universitària situada a 70 quilòmetres al nord d’Estocolm (35 quilòmetres al nord de l’aeroport internacional d’Arlanda). És la ciutat on va viure Anders Celsius, qui va proposar l’escala centígrada de temperatures, coneguda posteriorment com a escala Celsius.

 

Aquí teniu un programa preliminar d’aquest study trip:

 

  • Dimecres 25 de maig. A la tarda, els convidats de l’EUSJA arriben a Uppsala. Benvinguda amb periodistes científics suecs al club de jazz i restaurant “Katalin” a la nit (els participants hauran de pagar almenys part dels propis costos). L’hotel es troba a prop de l’estació de tren.
  • Dijous 26 de maig. Visita a la Universitat d’Uppsala. Visita a la SLU, universitat sueca d’agricultura. Dinar i visita a SGU, agència sueca de Geologia. Informació sobre la investigació en el segrest de diòxid de carboni, la prospecció i la mineria, el fons marí en el Mar Bàltic, etc. Sopar ofert per l’ajuntament d’Uppsala. Passeig nocturn per a visitar el costat del riu Fyris i prendre un refrigeri abans de tornar a l’hotel. 
  • Divendres 27 de maig. Visita al departament de ciència a la ràdio sueca, que es troba a Uppsala. Visites a la catedral d’Uppsala, el castell, la Biblioteca de la Universitat de Carolina Rediviva, el museu d’història de la ciència, entre altres. Tren o autobús a l’aeroport. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *