X(p)rimenta 2016 premia els tres millors vídeos sobre ciències dels escolars catalans

Un total de 187 vídeos de Primària, Secundària i Batxillerat han participat en aquesta sisena edició. En l’acte de lliurament i per part de l’ACCC hi van assistir Raül Toran, vicepresident, Mònica Vilalta, tresorera, i Octavi Planells, com a responsable d’activitats

Els millors 3 vídeos sobre ciències realitzats per escolars catalans, seleccionats entre 187 treballs de centres de Primària, Secundària i Batxillerat, van rebre ahir a Castelldefels els premis de la sisena edició del concurs audiovisual sobre experiments científics X(p)rimenta, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i amb el patrocini del Grup SERHS. 

Les temàtiques dels vídeos premiats (produïts per grups de 2 a 5 alumnes més un professor) s’han centrat en l’àmbit de la física i mostren experiments senzills sobre la formació del vent, la diferencia de densitats entre l’aigua calenta i la freda, i l’efecte de la gravetat sobre la forma dels líquids. La convocatòria s’ha adreçat a alumnes i professors que vulguin comunicar, mitjançant la filmació d’un vídeo de tres minuts de durada, experiments que expliquin i divulguin alguns dels continguts sobre ciències i tecnologia dels nivells educatius de Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius. Els vídeos premiats, i 8 treballs més que han rebut una menció especial, es poden visionar a Recerca en Acció (www.recercaenaccio.cat), portal de divulgació científica de l’FCRi que disposa de més de 130 vídeos científics integrats a la base de dades de la secció ‘Experimenta’.Els  grups guanyadors han estat premiats amb entrades per a visitar Cosmocaixa Barcelona, el Museu de la Ciència i la Tècnica (mNACTEC) de Terrassa i el Parc Sant Hilari Aventura, en el cas dels alumnes, i d’estades per als professors al Vilar Rural de Cardona del Grup SEHRS. Els alumnes i professors dels 8 centres amb mencions han rebut entrades per Cosmocaixa Barcelona i el mNACTEC. L’acte de lliurament dels guardons ha estat presidit per Laura Rubio, directora de Comunicació i Divulgació de l’FCRi, i Cristina Ribas, presidenta de l’ACCC. X(p)rimenta 2016 ha comptat amb el suport del Departament d’Ensenyament i el Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, CosmoCaixa Barcelona, l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC-UPC), el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Escola Valenciana i Physics!  Relació de vídeos i centres premiats: ·Millor vídeo en la categoria de PrimàriaFem vent!, de l’Escola Els Estanys, de Platja d’Aro.·Millor vídeo en la categoria de SecundàriaLa densitat de l’aigua calenta i freda, de l’Institut Vall de Llémena, de Sant Gregori.·Millor vídeo en la categoria de Batxillerat i Cicles FormatiusL’esfera ingràvida, del Col·legi Canigó, de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *