Nova edició del Taller de Visualització de Dades de Salut

Oberta la inscripció al segon Taller de Visualització de Dades dirigit a periodistes científics i especialistes sanitaris

 

L’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) organitzen un 2on taller conjunt amb l’objectiu de mostrar dades de la salut a Catalunya de forma entenedora i alhora difondre informació rellevant per al conjunt de la ciutadania.

 

 

Les dades de salut poblacional sovint es generen en documents i taules on s’expressen fets i relacions de forma complexa, cosa que en dificulta la comprensió per part del públic general. Actualment existeixen eines digitals que permeten millorar la difusió i divulgació d’aquestes informacions alhora que suposen una innovació en el tractament de les mateixes dades.

El taller està adreçat als tècnics del Departament de Salut i del seus ens adscrits i a periodistes científics, amb preferència pels socis de l’Associació Catalana de Comunicació Científica. L’objectiu és que aquests dos perfils professionals col·laborin, al mateix temps que aprenen com tractar i presentar les dades per a que mostrin informació rellevant per a la ciutadania, tant en canals institucionals com en els mitjans de comunicació.

 

El taller se celebrarà el 7 de juny de 2016 a la Universitat Pompeu Fabra BSM-UPF (Balmes, 132, Barcelona)  amb horari de 9:00 a 14h i de 15 a 17:30h. L’assistència és gratuïta però cal inscriure’s ja que les places són limitades. 

 

Periodisme de Dades (The Guardian)

Exemple d’interactiu publicat per The Guardian al 2015 

 

 

Crònica del Primer Taller de Visualització de Dades (Blog Aquas, 2015)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *